Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Εκδηλώσεις μνήμης από τον Δήμο Αιγάλω για τα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αιγάλεω τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 23 Μαΐου.

H επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε με την παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και ακολούθησε ειδική εκδήλωση στο Ηρώο της Πλατείας Αγίας Αικατερίνης, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων.
Έπειτα ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Γκίκα στο μνημείο του ποντιακού ελληνισμού, μαζί με τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και των εθνοτοπικών συλλόγων Εστία Ποντίων & Φίλων «Ο Καύκασος», Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες» και «Ένωση Ποντίων Αιγάλεω».

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας δήλωσε: Ο ξεριζωμός των Ποντίων, 102 χρόνια μετά, εξακολουθεί να συγκλονίζει και να δίνει μαθήματα. Οι Πόντιοι δεν λιγοψυχησαν και άντεξαν. Ξεριζώθηκαν, ήρθαν στην Ελλάδα και ξεκίνησαν πάλι, εκ του μηδενός, τις ζωές τους. Μαζί εφεραν τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τους χορούς και τις μουσικές τους. Δημιούργησαν στη νέα τους πατρίδα. Κι έκαναν ομορφότερους και πλουσιότερους τους τόπους που εγκαταστάθηκαν. Δεν ξεχνάμε και αποτίμουμε φόρο τιμής για τις θυσίες και τον αγώνα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ