Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης διοργανώνει ένα Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους, με δημιουργικά εργαστήρια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και bazaar με πρωτότυπα δώρα για όλες τις προτιμήσεις.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, και μαζί εκείνη η στιγμή του χρόνου όπου τα ζεστά φώτα της πόλης, οι μυρωδιές και οι μουσικές μας προκαλούν για ατελείωτες βόλτες.

Και αυτή την χρονιά η Δημοτική Αγορά Κυψέλης μας προσκαλεί σε μια διήμερη γιορτή, ένα Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Φεστιβάλ.

Στις 23 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 21:00 και στις 24 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00, φορέστε τα ζεστά γιορτινά σας ρούχα και ελάτε να ανακαλύψετε χριστουγεννιάτικα μοναδικά δώρα για κάθε μικρό φίλο αλλά και για τους «μεγάλους», που στην ψυχή θα μείνουν πάντα παιδιά.

 

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

 

Οι επιλογές θα είναι πολλές καθώς όσοι επισκεφθούν την αγορά θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων δώρων. Παιχνίδια, ξύλινα, χειροποίητα, παζλ, ρούχα, αξεσουάρ, βιβλία και παραμύθια είναι κάποιες από τις επιλογές για γονείς και φροντιστές ή επισκέπτες που θέλουν να κάνουν μία βόλτα από το φεστιβάλ. Όσο οι μεγαλοι ψάχνουν τα κατάλληλα δώρα, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε πολλά διαφορετικά, ενδιαφέροντα εργαστήρια.

Έναρξη των εργαστηρίων γίνεται με την προβολή μίας ταινίας μικρού μήκους, ενώ στη συνέχεια με έμπνευση από την ταινία, όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την έβδομη τέχνη, του κινηματογράφου.

Θα έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν την δική τους ιστορία από την αρχή με οπτικοακουστικά κινηματογραφικά μεσα.

Τις ημέρες των γιορτών δεν μπορεί να λείπει η μουσική, έτσι την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, μικροί και μεγάλοι τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα με τους μουσικούς του “Learning Space” της Δημοτικής αγοράς που θα συνοδεύσουν τους παρευρισκόμενους με βιολί και τσέλο.

 

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

 

Πέμπτη 23/12 17.00 – 20.00 & Παρασκευή 24/12 12.00 – 15.00

Σταθμός προβολής μικρού μήκους ταινίας

Storyboard: Δημιουργία του πρώτου μου καρέ. Θα σχεδιάσουμε σε έναν πίνακα την δική μας ιστορία και θα μάθουμε πως μπορούμε να οπτικοποιήσουμε την ιδέα μας σε συνεργασία με την Cinemathesis.

Δημιουργία αφίσας: Φτιάχνουμε την αφίσα της ταινίας μας με μεικτές τεχνικές κολάζ & ζωγραφικής σε συνεργασία με την Cinemathesis.

Lego κατασκευές: Αφού μεταφέρουμε την ιδέα μας στον πίνακα, συνεχίζουμε με την δημιουργία της μακέτας μας με lego, playmobil και vintage παιχνίδια.

Κοστούμια: Σχεδιάζουμε & κατασκευάζουμε το κοστούμι του ήρωα μας με μπογιές, πολύχρωμες ή και ασπρόμαυρες.

Μουσική: Δημιουργούμε τον δικό μας ρυθμό με αυτοσχέδια μουσικά όργανα όπως το σώμα μας και συνεχίζουμε με τους στίχους.

 

INFO

Η είσοδος στο bazaar και η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Στο χώρο θα υπάρχουν έξι διαφορετικοί σταθμοί με τις διαφορετικές θεματικές. Ο κάθε δημιουργός αφού δει την μικρού μήκους ταινία (10΄ – 15’) μπορεί να αφιερώσει σε όποιον σταθμό τον εμπνέει περισσότερο όσο χρόνο επιθυμεί! Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά και εύπλαστα με στόχο το κάθε παιδί να ανακαλύψει την δραστηριότητα που το εμπνέει περισσότερο.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ