Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

«Το Δέντρο των Ευχών που ενώνει τις γενιές»: Διαδικτυακή δράση του Παιδικού Μουσείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Παιδικό Μουσείο Αθήνας διοργανώνει την διαδικτυακή Διαγενακή δράση «το Δέντρο των Ευχών που ενώνει τις γενιές», σε συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «ΑΝΤΑΜΑ», που ξεκίνησε 13 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί 7 Ιανουαρίου 2022.

Οι φορείς καλούν παιδιά και εφήβους από 4 έως 15 ετών, καθώς και ενήλικες άνω των 65 ετών να «ενωθούν» και να συνεργαστούν για τη διαμόρφωση μιας «κοινής ευχής», που θα αποτυπώνει τις σκέψεις, τα όνειρα και τις επιθυμίες τους για το 2022. Στην ομάδα είναι ευπρόσδεκτοι, εφόσον το επιθυμούν να συμμετέχουν και γονείς, ώστε 3 ή και 4 γενιές να χαρίσουν το «κοινό» τους αποτύπωμα στον νέο χρόνο.

 

Η δράση

Μικροί και μεγάλοι θα συνεργαστουν στη διαμόρφωση μιας «κοινής ευχής», με λέξεις και εικαστικά στοιχεία, θα την φωτογραφίσουν και θα τη στείλουν στην ειδική φόρμα της ΑΝΤΑΜΑ. Οι ευχές από τη διαγενεακή δράση «Μικροί και Μεγάλοι Μαζί, δημιουργούμε το Δέντρο των Ευχών που ενώνει τις γενιές» θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και τη σελίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στο Facebook, καθώς και την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα της ΑΝΤΑΜΑ.

 

Τι θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου

H διαγενεακή δράση θα κορυφωθεί το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, όπου ομάδες με «Μικρούς και Μεγάλους» θα συγκεντρώσουν όλες τις ευχές και από αυτές θα δημιουργήσουν το «Δέντρο των Ευχών που ενώνει τις γενιές», το οποίο, καθ’ όλο το έτος, θα μετασχηματίζεται και θα εμπλουτίζεται μέσα από νέες δημιουργικές διαγενεακές δράσεις.

 

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, κοινωφελούς χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες, οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση.

Ο σκοπός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαίρεση, στις οικογένειες, στη σχολική κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ή σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά.

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τον κορμό της λειτουργίας του από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του.  Είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικής συνεργασίας και στηρίζονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους μάθησης.

Εδώ και 27 χρόνια, από το 1994 δημιούργησε και λειτουργεί απρόσκοπτα το πρώτο Παιδικό Μουσείο στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, που στεγάζεται σήμερα στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ