Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Τριήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO διοργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων, από τις 27 έως τις 29/4, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού.

Ο φετινός εορτασμός ξεκινά με μια ημερίδα για τον αρχαίο ελληνικό χορό. Πανεπιστημιακοί, ερευνητές και καλλιτέχνες φωτίζουν διαφορετικές όψεις της τέχνης του χορού στην αρχαιότητα, μερικές φορές και τη σύνδεσή της με το παρόν των παραδοσιακών χορών.

Οι δράσεις συνεχίζονται με μια παράσταση από ποικίλους σύγχρονους και παραδοσιακούς χορούς διάφορων εθνοτήτων.

Ανήμερα της Παγκοσμίας Ημέρας Χορού, αφρικανικά κρουστά και εντυπωσιακοί χοροί afro fusion θα κυριαρχήσουν στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ενώ θα πραγματοποιηθεί δρομικό δρώμενο με διαδρομή Θησείο – Αρχαία Αγορά – Αδιανού – Κυδαθηναίων.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, η σκηνή στην Πλατεία Κεραμεικού θα πλημμυρίσει με ποικίλα σχήματα και βήματα. Θα ζωντανέψουν χοροί της στεριανής και νησιωτικής Ελλάδας, αρχαιοελληνικοί και λαϊκοί, γνωστοί και άγνωστοι χοροί άλλων χωρών, belly dance, χοροί σαλονιού, σύγχρονοι στροβιλιστικοί, αλλά και πολλές άλλες μορφές χορού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ