Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

“Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας”: Ξεκινάει το έργο που θα “μεταμορφώσει” το κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο για το σχέδιο που υπόσχεται να μεταμορφώσει το κέντρο της Αθήνας ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

“Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας” είναι μία από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις που έγιναν ποτέ στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβίωσης και ενοποίησης του ιστορικού κέντρου, που δημιουργεί έναν περίπατο γεμάτο από διαδρομές που ενώνουν, για πρώτη φορά , τις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, τους παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικούς θησαυρούς της και ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στον αστικό ιστό υπολογίζεται ότι θα αποδώσουν περίπου 50.000 τ.μ. ελεύθερου, δημόσιου χώρου πίσω στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας, δημιουργώντας τον πιο όμορφο περίπατο της Ευρώπης, με συνολικό μήκος διαδρομής 6,8 χιλιόμετρα.

Μάλιστα, το έργο θα ξεκινήσει πιλοτικά από τα τέλη Ιουνίου, με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να τίθενται σε άμεση εφαρμογή, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της υλοποίησής του να ολοκληρώνεται εντός του 2022.

Πού θα γίνουν οι παρεμβάσεις

Το σύνολο του Περιπάτου εκτός των ήδη διαμορφωμένων οδών Δ. Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου, περιλαμβάνει την διαδρομή Β. Αμαλίας, Β. Όλγας, Ηρώδου Αττικού, Β. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Μητροπόλεως και Ερμού, καθώς και την περιοχή της Πλάκας και του Εμπορικού Τριγώνου.

Η παρέμβαση θα περιλάβει και την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), από την Ομόνοια ως την πλατεία Αιγύπτου για την ενοποίηση του Περιπάτου με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σε επόμενο στάδιο θα υλοποιηθεί και η σύνδεση του Κεραμεικού με την Ακαδημία Πλάτωνος, ώστε να συμπεριληφθεί στον Περίπατο και ο συγκεκριμένος, μοναδικός αρχαιολογικός χώρος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

https://youtu.be/9Arma8ITME0

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ