Αθηναίων
Θερμαινόμενοι χώροι και Rapid Test για τους άστεγους από τον Δήμο Αθηναίων

Μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού και χαμηλές θερμοκρασίες ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει χώρους, όπου ο ευάλωτος πληθυσμός της πόλης μπορεί να φιλοξενηθεί, να ζεσταθεί και να προστατευθεί.
Συγκεκριμένα, από τις 17 Δεκεμβρίου στις 20.00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ανοίγει σε 24ωρη βάση τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60 – τηλ: 210.2011151 & 210.2235605), στο οποίο οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Πριν την είσοδο στο χώρο οι πολίτες θα υποβληθούν σε RapidTest.
Παράλληλα, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων (Αχαρνών 1-3), θα διαθέτει θέσεις στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, όπου οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και εκεί, κατά την είσοδο των πολιτών στον χώρο θα πραγματοποιούνται rapid test.
Παράλληλα, οι ομάδες του “Street Work” του Κ.Υ.Α.Δ.
Τέλος, τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515-6), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
Κλειστά αύριο σχολεία της Αττικής. Όσο περνάει η ώρα η λίστα μεγαλώνει… Συνεχής ενημέρωση
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
Δήμος Νέας Ιωνίας: Μάχη για την 2η θέση
-
Αγίας Βαρβάρας2 έτη πριν
Ποια σχολεία θα ανοίξουν αργότερα αύριο (25/11) λόγω κακοκαιρίας
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
“Κλείδωσε” η πρώτη θέση στο Ηράκλειο Αττικής
-
Κεντρικό Θέμα3 έτη πριν
Εκλογές 2019: Αποτελέσματα Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας
-
Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης3 έτη πριν
Ανακοίνωση συνεργασίας του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου με την τ. Αντιδήμαρχο Κηφισιάς κα Νίνα- Ασπασία Βλάχου
-
Αμαρουσίου3 έτη πριν
Οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Αμαρουσίου στους πληγέντες από τις πλημμύρες της 26ης Ιουλίου 2018
-
Αμαρουσίου3 έτη πριν
11 υποψήφιοι ανακοινώθηκαν από τον Γιώργο Καραμέρο και το # Ενωμένο Μαρούσι