Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

«Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης»: 9 παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο σε χώρους της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων και η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν τις 9 παραστάσεις που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου «Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Culture Is Athens του Δήμου Αθηναίων από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης, έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα του ΟΠΑΝΔΑ και της Τεχνόπολης, κλήθηκαν να δημιουργήσουν θεατρικά έργα με έμπνευση τις έννοιες της μετακίνησης και της προσφυγιάς και κεντρικό άξονα την πόλη της Αθήνας και τις συλλογές των τριών πολιτιστικών χώρων. Σήμερα, κάθε χώρος μεταμορφώνεται για λίγο σε θεατρική σκηνή και φιλοξενεί τρεις παραστάσεις σε μία μέρα, βασισμένες στα τρία καλύτερα θεατρικά κείμενα που διακρίθηκαν ανά χώρο από την κριτική επιτροπή. Μετά τις παραστάσεις κριτική επιτροπή και κοινό θα αναδείξουν κατόπιν ψηφοφορίας την αγαπημένη τους παράσταση, η οποία θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο.

 

 

Η πρωτότυπη δράση, βασισμένη στην τεχνική του μουσειακού θεάτρου, προσκαλεί τους θεατές να γνωρίσουν τις νέες καλλιτεχνικές «φωνές» του σύγχρονου θεάτρου που αναδείχθηκαν μέσα από τον θεατρικό διαγωνισμό και, ταυτόχρονα, να ανακαλύψουν εκ νέου και με διαφορετική «ματιά» τρεις σημαντικούς χώρους πολιτισμού.

 

Οι παραστάσεις απευθύνονται σε ενήλικες και θα λάβουν χώρα τις παρακάτω ημερομηνίες:

 

  • Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | 18 Οκτωβρίου 2022
  • Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων | 3 Δεκεμβρίου 2022
  • Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων | 5 Δεκεμβρίου 2022

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ