Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Δέκα γνωστοί ηθοποιοί – Δέκα σπουδαία κείμενα – Δέκα βιβλιοπωλεία της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού και του Athens Culture Net, προσκαλεί 10 γνωστούς ηθοποιούς σε 10 αναγνώσεις, μέσα από 10 βιβλιοπωλεία για 10 ραδιοφωνικές μεταδόσεις.

«Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ξεκινούν ταξίδια του νου και σας προτείνουν να τους ακολουθήσετε. Δέκα αγαπημένα πρόσωπα του θεάτρου, διαβάζουν 10 σπουδαία κείμενα και επιλεγμένες θεματικές ενότητες για τα Χριστούγεννα σε 10 βιβλιοπωλεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και, με ιδιαίτερη χαρά, αποδέχτηκαν την πρότασή του δήμου.

 

Ταξίδια του μυαλού

Στη μεγάλη γιορτή του χειμώνα, τώρα που χαιρόμαστε τη μαγεία των Χριστουγέννων και θέλουμε να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με καλύτερη διάθεση και σκέψη, σας προτείνουμε «10 ταξίδια του μυαλού» σε βιβλιοπωλεία της Αθήνας, θέλοντας με αυτή την επιλογή να δηλώσουμε την αγάπη μας για το βιβλίο, την αξία του και το μόχθο της διανοητικής εργασίας».

 

Χωρίς εισιτήριο λοιπόν και με χάρτη αυτές τις αναγνώσεις, θα κατευθυνθούμε νοερά σε τόπους που «γεννήθηκε η ευσπλαχνία», σε μέρη και σε ανθρώπους που θα θέλαμε να γνωρίσουμε, σε ιστορίες που -ίσως- και να θέλαμε να ζήσουμε. Οι 10 ηθοποιοί αναλαμβάνουν να μας οδηγήσουν σε 10 μικρά και μεγάλα σπίτια βιβλίων και να μας κάνουν δώρο αυτές τις «μεγάλες» αλλά και μικρές, σε διάρκεια, αναγνώσεις. Στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τα Χριστούγεννα και λίγο μετά την Πρωτοχρονιά.

 

Πρόγραμμα αναγνώσεων

 

  • Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, η Φιλαρέτη Κομνηνού διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο «Μ Train» της Pattie Smith.
  • Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, η Θάλεια Ματίκα διαβάζει αποσπάσματα από τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ.
  • Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αβδελιώδης θα διαβάσει το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Της Κοκκώνας το σπίτι».
  • Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Μποσταντζόγλου θα διαβάσει αποσπάσματα από την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς.
  • Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η Θέμις Μπαζάκα διαβάζει «Τα ποιήματα των Χριστουγέννων», χριστουγεννιάτικη ποίηση της χαράς, της συγκίνησης, της μοναξιάς και της θλίψης.
  • Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου η Μυρτώ Αλικάκη διαβάζει τα παραμύθια και τις παιδικές ιστορίες «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά, «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χ.Κ. Άντερσεν και «Εκείνα τα Χριστούγεννα που ήρθαν τα Κάτω Πάνω» της Μαρίας Παπαγιάννη.
  • Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ο Μάκης Παπαδημητρίου διαβάζει χρονογραφήματα για τα Χριστούγεννα γραμμένα από τους: Ιωάννη Κονδυλάκη, Παύλο Νιρβάνα, Κώστα Βάρναλη, Γρηγόριο Ξενόπουλο και Μάνο Χατζιδάκι.
  • Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου η Κατερίνα Λέχου διαβάζει αποσπάσματα από την «Έμμα» της Τζέιν Όστιν.
  • Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Οικονόμου διαβάζει αποσπάσματα από «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» της Αγκάθα Κρίστι.
  • Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ο Μανώλης Μαυροματάκης διαβάζει απόσπασμα από τα «Γράμματα στον Άη Βασίλη» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ