Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικα δέντρα στα νοσοκομεία «Τζάνειο» και «Μεταξά» από το Δήμο Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε μια συμβολική Χριστουγεννιάτικη ενέργεια για τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης «Τζάνειο» και «Μεταξά», στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, η οποία εορτάζεται στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Δήμος Πειραιά με σκοπό να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται τις γιορτινές αυτές ημέρες, καθώς και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι βρίσκονται από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή επιτελώντας σπουδαίο έργο στόλισε στα δύο νοσοκομεία της πόλης , δύο φυσικά Χριστουγεννιάτικα δένδρα με λαμπιόνια και εντυπωσιακά στολίδια, τα οποία κοσμούν τους προαύλιους χώρους τους.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της σκόρπισε τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και στους ασθενείς Χριστουγεννιάτικες νότες χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Επιθυμία μας με τις εορταστικές δράσεις που διοργανώσαμε, είναι να εκφράσουμε για ακόμα μια γιορτινή περίοδο τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης μας για το έργο που επιτελούν.

Ο Δήμος Πειραιά δεν ξεχνά αυτές τις ημέρες τους ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης μας, καθώς και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εξακολουθεί να μάχεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χαίρομαι που οι αύλειοι χώροι του Τζανείου και του Μεταξά «γέμισαν» από χαμόγελα και από ελπίδα. Άλλωστε τέτοιου είδους δράσεις, ειδικά αυτές τις εορταστικές ημέρες, δίνουν μία νότα αισιοδοξίας που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη. Ως Δήμος θα συνεχίζουμε με κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες να είμαστε έμπρακτα δίπλα τους και να στηρίζουμε ουσιαστικά το έργο τους».

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «Τζάνειο» κ. Ηλίας Γουζούασης μεταξύ άλλων ανέφερε « Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις πράξεις αλληλεγγύης που αμέριστα προσφέρει στο Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο» Από όλους εμάς, που βρισκόμαστε από την αρχή της πανδημίας στην «πρώτη γραμμή» επιτελώντας έναν αδιάκοπο αγώνα, ευχόμαστε σε όλο τον Πειραϊκό λαό καλές γιορτές με αλληλεγγύη, αισιοδοξία και υποσχόμαστε ότι θα παραμείνουμε πιστοί στις επάλξεις καταθέτοντας ψυχή και σώμα».

Ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται πάντα κοντά μας και ευχαριστώ τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη. Να ευχαριστήσω επίσης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα  του Δήμου Πειραιά και όλους όσοι παρευρέθηκαν στο νοσοκομείο μας.

Το νοσοκομείο «Μεταξά» συνεχίζει τον μεγάλο αγώνα του με τους ασθενείς και νομίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Η νέα χρονιά θα προχωρήσει με αισιοδοξία. Η πανδημία σιγά – σιγά, με την βοήθεια όλων, θα εξαλειφτεί. Εύχομαι στους ασθενείς σύντομα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ