Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Ο Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού αναβαθμίζει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αναβάθμιση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, προχωρά ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ο οποίος αξιοποιώντας τις δράσεις του ΕΣΠΑ, στοχεύει στη διευκόλυνση των γονέων μέσα από τη δωρεάν δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους.

Τα ΚΔΑΠ θα στεγαστούν σε σχολεία των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού και θα φιλοξενούν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών σε χρόνους πέραν του διδακτικού ωραρίου (δηλαδή από τις 16.00 έως τις 20.00).

Ο δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας, τονίζει μεταξύ άλλων: «Βάζουμε ως προτεραιότητά μας για τη νέα σχολική χρονιά την προαιρετική δημιουργική απασχόληση της πόλης μας». Και στη συνέχεια αναφέρει πως στόχος είναι πέραν της παροχής υπηρεσιών φύλαξης τις ώρες λειτουργίας των ΚΔΑΠ, ο δήμος να προσφέρει στα παιδιά διάφορες δημιουργικές δράσεις, όπως ρομποτική, ρητορική, θεατρικό παιχνίδι, μουσική και δραστηριότητες για το περιβάλλον, την ανακύκλωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν με ασφάλεια και να κοινωνικοποιηθούν μέσα από την εμπειρία της δημιουργίας.” 

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες με κάρτα ανεργίας σε ισχύ και πατέρες, εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους. Το φορολογητέο εισόδημά τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 27.000 ευρώ για όσες έχουν έως δύο παιδιά, τα 30.000 ευρώ για τρία παιδιά, τα 33.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά και τα 36.000 ευρώ για όσες έχουν από πέντε παιδιά και πάνω.

Για διευκόλυνση των γονέων η δημοτική Αρχή δημιούργησε Γραφείο Πληροφοριών και Υποδοχής Αιτήσεων ΚΔΑΠ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, δωρεάν συμμετοχής στο πρόγραμμα, λήγει στις 20 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ