Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμβάλλει στον αγώνα πρόληψης του AIDS

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV (AIDS) σήμερα 1η Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου εγκαινιάζει συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS.

Οι δύο φορείς θα πραγματοποιήσουν ένα κύκλο παρεμβάσεων με γνώμονα το τρίπτυχο: Ενημέρωση – πρόληψη – εξέταση για τον ιό HIV και τις Ηπατίτιδες Β & C.

Στο πλαίσιο των σχεδιαζόμενων δράσεων η Κινητή Μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00 στον πεζόδρομο του μετρό ΔΑΦΝΗ (έξοδος από την πλευρά του Αγίου Δημητρίου), για την πραγματοποίηση εξετάσεων για τον ιό HIV και για τις ηπατίτιδες B & C.

Η εξέταση πραγματοποιείται ανώνυμα και εμπιστευτικά, χωρίς ραντεβού, και με άμεσο  αποτέλεσμα και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις.

Για τη γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση όλων θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό γύρω από τα θέματα πρόληψης και ενημέρωσης για τον ιό HIV και τις Ηπατίτιδες B&C.

Η συνεργασία του Δήμου Αγίου Δημητρίου με την Οργάνωση PRAKSIS θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου και δεν θα περιοριστεί στη συγκεκριμένη δράση. Σημειώνεται ότι σε όλη τη διαδικασία διεξαγωγής του test, θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για από πανδημία Covid –19.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ