Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Θερμό χειροκρότημα για τους μαθητές του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τεράστια προσέλευση έγινε η μεγάλη καθιερωμένη γιορτή των Τριών Ιεραρχών τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Στην εκδήλωση προς τιμήν της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της πόλης, επίτιμος προσκεκλημένος και τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο δημότης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ήταν και κεντρικός ομιλητής, αναπτύσσοντας με ιδιαίτερα συναισθηματικό λόγο το θέμα: «Τρεις Ιεράρχες: Δάσκαλοι του παραδείγματος και της ανατροπής», ενώ στη συνέχεια τιμήθηκε από τη Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, με αναμνηστική πλακέτα, καθώς και με το εξαιρετικό Λεύκωμα της πόλης, “Από το Μπραχάμι στον Άγιο Δημήτριο”, του ιστορικού Βασίλη Καρδάση.

Ο Δήμος μας είχε την χαρά, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών σεπτής και αγλαόκαρπης Αρχιερατικής Ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου, να τον τιμήσει στον γενέθλιο τόπο του για τη μεγάλη, σημαντική και πολυποίκιλη προσφορά του στην Εκκλησία, στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στα γράμματα.

 

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Ματθαίος Χάλαρης, Αρχιερατικός Επίτροπος ΙΔ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, περιοχής Αγίου Δημητρίου και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, εκπρόσωπος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’, οι βουλευτές Β’3 Νοτίου Τομέας Αθηνών της Ν.Δ. Ιωάννης Καλλιάνος και Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Παντελής Ειρηνάκης, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι ΝΠΔΔ, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων.

Με αναμνηστική πλακέτα τιμήθηκαν 19 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αφυπηρέτησαν από σχολεία του Αγίου Δημητρίου, ενώ οι, περισσότεροι/ες από 200, αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες πήραν από έναν έπαινο, μια δωροεπιταγή, ευγενική χορηγία του Athens Metro Mall, καθώς και σακίδιο πλάτης από τις Σχολικές Επιτροπές.

 

 

Με έπαινο για τις επιδόσεις τους, τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, τιμήθηκαν και τα σχολεία: 1ο Ειδικό Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο και το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου.

Η λαμπρή εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό κέρασμα στον ιδιαίτερο εκθεσιακό χώρο του 1ου ορόφου του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ