Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 έρχεται στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει στην «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2022.

Μεταξύ αυτών των χωρών είναι και η Ελλάδα, όπου ο θεσμός στηρίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, δίνοντας σε Δήμους την ευκαιρία να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν στοχευμένες δράσεις και μαζί με τους πολίτες να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν νέους βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στις πόλεις τους, ενθαρρύνοντας και προωθώντας τη Βιώσιμη Κινητικότητα.

Φέτος, στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους για την μετακίνησή τους και να ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους, παραμένοντας σωματικά και ψυχικά υγιείς. Στον πυρήνα των δράσεων που σχεδιάζει και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, μπαίνει το περπάτημα, το ποδήλατο, η ασφάλεια στη μετακίνηση, αλλά και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την ασφάλεια και υγεία των πολιτών.  Ως εκ τούτου, με το πανευρωπαϊκό φετινό σύνθημα “Συνδυάζω – Μετακινούμαι” ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σχεδίασε για μια ολόκληρη εβδομάδα μια σειρά από δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους:

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια και ενημερώσεις θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού σε θέματα γύρω από την ασφαλή, ανεμπόδιστη και συμπεριληπτική μετακίνηση. Οι δράσεις αυτές θα στοχεύσουν στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του σεβασμού προς το συνάνθρωπο, τον πεζό, τους γονείς με καροτσάκι, τους ηλικιωμένους και τα εμποδιζόμενα άτομα. Ταυτόχρονα όμως, οι πρωτοβουλίες του Δήμου επικεντρώνονται και στην προστασία του Περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, μέσα από τη σημείωση πως οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη και συμβάλλουν στην αναβάθμιση της κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής διάστασης του Δήμου.

Καθημερινά και για μια ολόκληρη εβδομάδα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια από τις βιωματικές δράσεις που περιλαμβάνουν μαθήματα – σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής και ΚΟΚ, δημιουργικά και περιβαλλοντικά παιχνίδια, θεματικές θεατρικές παραστάσεις, περιβαλλοντικές προβολές και εκθέσεις, εικαστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, ποδηλατοβόλτες με ασφάλεια στην πόλη και πολλά άλλα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 με την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, όπου για λίγες ώρες θα υπάρχει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Ασυρμάτου, και θα φιλοξενήσει ΜΟΝΟ πεζούς, ποδηλάτες, λαμπαδηδρόμους, άφθονο παιχνίδι, χορό, μουσική, ζωγραφική, κληρώσεις ποδηλάτων, special Basketball και άλλα αθλήματα για ΑμΕΑ, το παιχνίδι της Κλιματούπολης, ποδηλατοδρομία στην πίστα των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και πολλά άλλα.

Δείτε αναλυτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας στον Άγιο Δημήτριο →ΕΔΩ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ