Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Πόρτα – πόρτα τα εορταστικά πακέτα σε όσους έχουν ανάγκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτό το ιδιαίτερο και δύσκολο Πάσχα για όλους, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου στάθηκε στο πλευρό αυτών που έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για φροντίδα και αγάπη.

Περισσότερες από 300 ωφελούμενες οικογένειες έλαβαν από το Δήμο το εορταστικό πακέτο του Κοινωνικού Παντοπωλείου με βασικά προϊόντα διατροφής (λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, μακαρόνια, ρύζι, φακές, φασόλια, τοματοπελτές, κριθαράκι, αλάτι, δημητριακά), αλλά και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας ( σαμπουάν, κρεμοσάπουνο, υγρό πιάτων, χλωρίνη, αντισηπτικό υγρό).

Επιπρόσθετα αυτών, ο Δήμος πρόσφερε 419 δωροεπιταγές για κρέας στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Συσσιτίου.

Σημαντική όμως είναι η προσφορά φορέων που για ακόμα μια φορά στηρίζουν το Δήμο στην τεράστια αυτή προσπάθεια αλληλεγγύης. Ο Οργανισμός Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Δήμου πρόσφερε τα είδη που οι μάγειρες ων Παιδικών Σταθμών ετοίμασαν: 150 τσουρέκια, 650 πασχαλινά κουλούρια και 650 κόκκινα αυγά. Ο Σύλλογος Ανθέων της πόλης πρόσφερε 300 αυγά. Η Ένωση Μαζί για το Παιδί έδωσε 100 χυμούς , 300 γάλατα 1.5 λίτρο και 130 λεμονίτες. Ενώ, η οικογένεια Ηλία Δούκα προσέφερε στο Δήμο δωροεπιταγές για το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη.

Η Περιφέρεια Αττικής για το Μεγάλο Σάββατο ετοίμασε και προσέφερε στο Δήμο, 140 μερίδες με μαγειρίτσα, σαλάτα μαρούλι, ψωμί και κόκκινο αυγό, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα αντίστοιχες μερίδες με αρνί, πατάτες, μαρούλι σαλάτα, αυγό κόκκινο και ατομικό τσουρέκι. Και ο Δήμος μας προσέφερε μερίδες για την Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή προκειμένου να μην μείνουν καμία μέρα χωρίς φαγητό οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Συσσιτίου, που σιτίζονται καθημερινά από τη δομή.

Όλα τα προϊόντα δόθηκαν σε ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Παροχής Συσσιτίου για το Πάσχα, αλλά και γι’ αυτές τις δύσκολες ημέρες που όλοι είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε σπίτι. Η διανομή γίνεται κατ’ οίκον με μεγάλη προσπάθεια, αλλά και προσοχή, από τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και στο Βοήθεια στο Σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ