Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Άγιος Δημήτριος – Νέα Πνοή Προοπτικής: Ανεξαρτητοποίηση δημ. συμβούλων – Η θέση του επικεφαλής, Χρήστου Πρεκετέ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιστολές τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου, οι Μάρκος Βαζαίος και Παναγιώτης Γρίλλιας, δήλωσαν την αποχώρησή τους από τη δημοτική παράταξη Νέα Πνοή – Προοπτική και την εφεξής συμμετοχή τους ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αναλυτικά οι επιστολές:

“Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την οριστική μου απόφαση για την παραίτηση μου από την δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Πρεκετέ, παράταξη με την οποία έχω εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο, του δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Σας παρακαλώ θερμά όπως προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες ενημέρωσης της απόφασής μου στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και την ενσωμάτωσή της στα πρακτικά του δημοτικού μας συμβουλίου.

Με εκτίμηση και τιμή
Μάρκος Βαζαίος”

Με το παρόν mail μου θέλω να σας πληροφορήσω για την ανεξαρτητοποίηση μου από τη δημοτική ομάδα «Νέα Πνοή-προοπτική… για τον Αγ. Δημήτριο», με την οποία εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του περασμένου Μάη.

Εδώ και χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά στο χώρο της εργασίας μου και πρόσφατα στο Δήμο μας, πιστεύω ότι τα διοικητικά-δημοτικά συμβούλια δεν είναι αθροίσματα παρατάξεων αλλά δυναμική ένωση εκπροσώπων των δημοτών για να δίνουν λύσεις στα πρόβλημα της καθημερινότητας.

Από την πρώτη μέρα της συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο άφησα πίσω εγωισμούς, μικροκομματικές σκοπιμότητες, ασκώντας ουσιαστική και δημιουργική αντιπολίτευση για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας.
Οι εισηγήσεις μου προς τη δημοτική ομάδα «Νέα Πνοή-προοπτική»ήταν για ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου μας και όχι κατά το δοκούν, για αντιπολίτευση με σχέδιο, όραμα, ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας και όχι τοξική αντιπολίτευση μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα στη δύσκολη συγκυρία της πατρίδας μας λόγω της υγειονομικής κρίσης, δεν εισακούστηκα.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για διαφάνεια-ισοτιμία-ασκώντας έλεγχο για χρηστή διοίκηση, κάνοντας ουσιαστική αντιπολίτευση ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος και διαβεβαιώνω, αυτούς που με επέλεξαν να τους εκπροσωπώ αλλά και γενικότερα όλους τους συνδημότες, ότι δεν πρόκειται κάνεις να με χειραγωγήσει-φιμώσει.

Με τιμή,
Παναγιώτης Γρίλλιας
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγ. Δημητρίου”

 

Η επίσημη ανακοίνωση του επικεφαλής Χρήστου Πρεκετέ για την ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών συμβούλων του:

“Με ιδιαίτερη ανακούφιση πληροφορήθηκα την απόφαση των δυο τεως συμβούλων της παράταξης μου ( Π. Γριλλια και Μ. Βαζαιου)να ανεξαρτητοποιηθούν ·όπως άλλωστε εγώ ο ίδιος προ ημερών τους το είχα ζητήσει ενώπιον πολλών άλλων μελών της παράταξης της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ…για τον Άγιο Δημήτριο διευκολύνοντας με ώστε να μην κινήσω διαδικασία διαγραφής τους, φέρνοντας σε δοκιμασία τις ανθρώπινες σχέσεις των εκλεγμένων και μη μελών της παράταξης με αυτους. Οι δυο ουραγοί σε ψήφους ανάμεσα στους εκλεγέντες συμβούλους της παράταξης (δυστυχώς ,όχι μόνο αριθμητικά ουραγοί αλλά και πρακτικά ,) ακολουθώντας ασθμαίνοντας την ανανεωτική πορεία της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ με καινούργια πρόσωπα αλλά και νέα ήθη, δυστυχώς προσπάθησαν με μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε ο,τι πιο παλιό κι ο,τι πιο εσωστρεφές , να παρακάμψουν τόσο τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις αρχες που διέπουν την παράταξη. Αλλά -και το χειροτερο;-προσπάθησαν να διαρρήξουν την ενότητα των μελών της παραταξης με σχηματισμό φράξιας. Χωρίς να σεβαστούν όχι μόνο εμένα ως επικεφαλή μιας παράταξης,που αυτή με το υψηλότατο ποσοστό της ήταν που τους έφερε στα έδρανα του δημοτικού μας συμβουλίου αλλά και τα μετέχοντα στα όργανα του δήμου μας ,εκλεγμένα και μη ,μέλη της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ … για τον Άγιο Δημήτριο θετοντας έτσι τον εαυτό τους μακριά από τον μελλοντικό σχεδιασμό της δημοτικής μου ομάδας για την διεκδίκηση της δημαρχιας το 2023.Το καλύτερο λοιπόν που προσέφεραν μέσα στην αντιπολιτευτική τους ανυπαρξία στην παράταξη ήταν η αποχώρηση τους και τους ευχαριστώ ανθρώπινα γι αυτό. Τους εύχομαι υγεία και καλή προσωπική πορεία .Αλλά δράττομαι και της ευκαιρίας να τονισω τόσο σ αυτούς όσο και στους γνωστούς σε εμένα- πιθανους -μελλοντικους αυτοδιοικητικούς τους συνοδοιπόρους ,πως πολιτικές …”τζάμπα μαγκιές» αλλά και αήθεις μεθοδεύσεις, τόσο εγώ πρώτιστα όσο και τα μέλη της παράταξης μου δευτερευοντως ,δεν τις ανεχόμαστε.

Μετά τιμής Χρηστος Πρεκετες Επικεφαλής ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ …για τον Άγιο Δημήτριο”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ