Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ο Γ. Σταθόπουλος στο Χ-τύπο: “Ζούμε μέρες εγωπάθειας, ύβρεων και ψευδολογιών”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Γιάννης Σταθόπουλος, καθώς τοποθετείται για όλα τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας στην πόλη.

 

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σταθόπουλος εξηγεί για ποιους λόγους ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ήταν από τους τελευταίους που “πέρασαν” Προϋπολογισμός.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην δήμαρχος αναφέρεται στα έργα που γίνονται στην πόλη και έχουν την υπογραφή του και απαντά για τους λόγους που η παράταξη που ηγείται δεν κατάφερε να κερδίσει στις εκλογές.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Σταθόπουλου έχει ως εξής:

Κύριε Σταθόπουλε, μόλις στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο δήμος Αγίας Παρασκευής κατάφερε να “περάσει” τον Προϋπολογισμό για το 2021. Γιατί υπήρξε αυτή η καθυστέρηση;

Η μεγάλη καθυστέρηση οφείλετε στη προσπάθεια του κ. Ζορμπα να ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 2020, όπου για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου πλειοψήφησε η πρόταση τριών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. Δεν τα κατάφερε, κάνοντας μάλιστα αήθη επίθεση στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, αλλά έτσι χάθηκε ένας μήνας. Θέλω να επισημάνω επίσης ότι η ψήφιση με μεγάλη πλειοψηφία, του Προϋπολογισμού στο τέλος Ιανουαρίου είναι αποτέλεσμα της υπεύθυνης στάσης της Δημοτικής μας Κίνησης και άλλων παρατάξεων μαζί με τις όποιες κυριολεκτικά «επιβάλαμε» την συναίνεση, λέξη άγνωστη στον κ. Ζορμπά. Ζούμε μέρες εγωπάθειας, ύβρεων και ψευδολογιών.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις σας για τα έργα που γίνονται στην πόλη και τα οποία είτε είχαν εγκριθεί είτε είχαν ξεκινήσει κατά την διοίκησή σας. Θεωρείτε πως αφήσατε “καλή προίκα” στην τωρινή διοίκηση;

Η Αγ. Παρασκευή εδώ και ενάμιση χρόνο ήταν και είναι εργοτάξιο, λόγω των πολλών έργων που δημοπρατήσαμε και δρομολογήσαμε. Πολλά ολοκληρώθηκαν, κάποια συνεχίζονται, ξεκίνησε το Δημαρχείο και δυστυχώς ο κ. Ζορμπάς προσωπικά έχει μπλοκάρει το έργο ανάπλασης της Πλατείας.

Μπορείτε να μας απαριθμήσετε τα έργα που εκτελούνται τώρα και είναι, ας πούμε δικά σας;

Καταγράφω συνοπτικά έργα που ολοκληρώθηκαν στην πενταετία μας: Νέο Επαγγελματικό Λύκειο 11.000 τ.μ. με εξαιρετικό αμφιθέατρο – θέατρο (πρ. Μπαρμπίκα) που ήταν 8 χρόνια στα μπετά, όμβρια ύψους 7 εκατ.€ σε όλη την πόλη μετά από χρόνια, απραξία σε αυτόν τον τομέα, τεράστια δουλειά άνω των 3 εκατ. ευρώ με αναπλάσεις προαυλίων, αιθουσών, ελαιοχρωματισμούς κ.λπ. στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, αναπλάσεις δαπέδων των δυο κλειστών Γυμναστηρίων (μετά από πολλά χρόνια) αλλά και όλων των Αθλητικών χώρων με καθολική αδειοδότηση τους, ασφαλτοστρώσεις 24 χλμ., αγορά Ιόλα 7 στρεμμάτων – οικίας 1700τμ όπως και δυο οικοπέδων(δεν είχε αποκτηθεί γη στην πόλη για πολλά χρόνια), επέκταση των Κοινωνικών δομών με περισσοτέρους ωφελούμενους και δημιουργία νέων όπως το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Φέραμε το Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας, επαναφέραμε τις βραβεύσεις εισαγόμενων στις Σχολές που είχε καταργήσει ο κ. Ζορμπάς, τοποθέτηση για πρώτη φορά 11 διπλών υπόγειων κάδων απορριμμάτων, καφέ κάδοι στην πόλη, προώθηση μεγάλη της ανακύκλωσης και κινητό Πράσινο σημείο με τρεις βραβεύσεις, ανακατασκευές πεζοδρομίων 4 χιλιομέτρων, δημιουργία Θερινού Κινηματογράφου στο Πάρκο, αναπλάσεις όλων των 12 Παιδικών χαρών και κατασκευή (μετά από χρόνια) νέας στα Πευκάκια με παιχνίδι ΑμΕΑ πρώτη φορά στην Αγία Παρασκευή, τεράστια δουλειά στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ με μεγάλες εκδηλώσεις όλο τον χρόνο (τα Χριστούγεννα, γιορτές Καρναβαλιού όλα τα χρόνια, με την ΕΡΤ, Πρωτομαγιά κ.α), πρωτοποριακά προγράμματα στους Παιδικούς σταθμούς, τον Παοδαπ και την Βιβλιοθήκη, μονιμοποίηση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, μελέτες για το Κολυμβητήριο, ενοικίαση Γιαβάσειου κληροδοτήματος μετά 40 χρόνια, ρύθμιση Δημοτικής περιουσίας κληροδοτημάτων Ασημακοπούλου και Πριγγούρη και πολλά πολλά ακόμη που δεν «χωρούν» εδώ.

Το συνολικό μας έργο έχει αλλάξει κατά πολύ την εικόνα της Αγίας Παρασκευής. Καταγράφω τέλος τα έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα η συνεχίζονται:

  • Πεζοδρόμηση Κεντρικής Πλατείας (πρωτοποριακό έργο τομή στην πόλη)και ανάπλαση γύρω οδών (Ηρώων Πολυτεχνείου, Γιαβαση, Αγ. Ιωάννου όπισθεν Ναού).Έργο καταψηφισθέν από τον κ. Ζορμπά
  • Πεζοδρόμηση κεντρικής πλατείας
  • Ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους.
  • Ανάπλαση των Προαυλίων Λυκείων και Δημοτικών Σχολείων.
  • Ασφαλτοστρώσεις συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων (είχαμε κάνει άλλα 12 χιλιόμετρα). Έγιναν ήδη στις οδούς: Καρβελά – Πελοποννήσου – Βερρού – Ανατολής – Βάκχου – Γραβιάς και 28ης Οκτωβρίου. Μιλάμε για δρόμους που είχαν 30 χρόνια να ασφαλτοστρωθούν εκ νέου.
  • Αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων. Ολοκληρώθηκε στο άνω τμήμα της οδού Αιγαίου Πελάγους και στην οδό Καλαβρύτων. Θα γίνει επίσης σε τρεις δρόμους του Κοντόπευκου και στον Άγιο Ιωάννη.
  • Ανακατασκευή πεζοδρομίων: Έγιναν στην οδό Αγ. Ιωάννου και στις οδόυς Δημοσθένους και Αγ. Τριάδος.

 

  • Ανάπλαση αθλητικών εγκαταστάσεων Πάρκου «Στ. Κωτσής», έργο που μελετήσαμε, χρηματοδοτήθηκε επί της δικής μας αρχής και δημοπρατήθηκε από την νέα. Ξεκίνησε και θα αλλάξει πλήρως την εικόνα του Αθλητικού Κέντρου.
  • Έργο διανοίξεων – πεζοδρομήσεων πολλών οδών στα Πευκάκια που ολοκληρώθηκε (πλην δύο οδών που έχουν «πάει» δικαστικά).
  • Νέο Νηπιαγωγείο (14ο) στα Πευκάκια: ολοκληρώθηκε και είναι στολίδι για την περιοχή. Δέκα χρόνια είχε να γίνει, Νηπιαγωγείο στην Αγία Παρασκευή.
  • Νέο αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων με πολλές οδούς στα Πευκάκια που δημοπρατήθηκε από την νέα Δημοτική αρχή.
  • Ένα από τα μεγαλύτερα έργα, στην ιστορία του Δήμου μας, η κατασκευή ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (ο κ. Ζορμπάς πριν το 2011, καταψήφιζε όλες τις μελέτες) ξεκινά σύντομα. Έργο που πετύχαμε την ένταξή και χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Αττικής, και την δημοπράτησή του το 2018.
  • ΙΟΛΑΣ: Αποκτήσαμε τον χώρο και δρομολογήσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες πχ χρηματοδότηση,για την ανάπλαση του. Σε λίγα χρόνια θα καμαρώνουμε για τον Ιόλα όπως και για το Δημαρχείο.

 

 

Τα πάντα σχεδόν κινούνται γύρω από την πανδημία. Πως σχολιάζετε τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζει ο Δήμος, τόσο από πλευράς προστασίας των πολιτών, όσο και από πλευράς στήριξης των επαγγελματιών της περιοχής;

Για τους επαγγελματίες θα ήθελα να σας μιλήσουν οι ίδιοι που είναι πλήρως απογοητευμένοι από την σημερινή Δημοτική αρχή. Υποστηρίζω ταυτόχρονα ότι ο Δήμος δεν έκανε πολλά από όσα μπορούσε π.χ. δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζομένους/ες των Σχολείων και των Παιδικών Σταθμών

Γενικότερα πως κρίνετε το έργο της δημοτικής αρχής του κ. Ζορμπά; Σε ποια σημεία πιστεύετε πως έχει υστερήσει και σε ποια θέματα της δίνετε καλό βαθμό;

Υστερεί καταφανώς στα ζητήματα καθημερινότητας (Πάρκα, ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια κα). Σε επίπεδο έργων τοποθέτησε (με απευθείας ανάθεση) προκάτ αίθουσες Νηπιαγωγείων (με ελλείψεις) σε οικόπεδο που εμείς πετύχαμε την αγορά του και σε άλλο όπου υπάρχει Νηπιαγωγείο του Δήμου. Έχει κάνει μεγάλη σειρά απευθείας αναθέσεων μελετών για να προχωρήσει κάποια έργα, ακόμη όμως δεν έχει δημοπρατήσει κανένα. Νομίζω ότι κινείται χωρίς όραμα και σχέδιο για την πόλη.

Ως πρώην δήμαρχος πως προσπαθείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στον δήμο και στους πολίτες από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Ασκούμε υπεύθυνα και συνετά τον ρόλο μας (απόδειξη η στάση στον Προϋπολογισμό) απέναντι σε μια Δημοτική αρχή που την διακρίνει η οξύτητα, η αλαζονεία και η απουσία διάθεσης συναίνεσης. Έχουμε ταυτόχρονα κάνει εκδηλώσεις Πολιτισμού, δράσεις Αλληλεγγύης, καθαρισμούς οικοπέδων κ.α.

Έχοντας περάσει πλέον σημαντικό χρονικό διάστημα από τις εκλογές. Ποιοι ήταν οι λόγοι που οι πολίτες εμπιστεύθηκαν ξανά τον κ. Ζορμπά και δεν σας έδωσαν τη δυνατότητα να συνεχίσετε από τη θέση του δημάρχου;

Ο κύριος λόγος ήταν η πλήρης κομματικοποίηση των Δημοτικών εκλογών που όπως ξέρετε έγιναν την ίδια μέρα με τις Ευρωεκλογές. Δεν ήταν ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών στον κ. Ζορμπά το αποτέλεσμα. Ήταν ψήφος υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε μια Δημοτική Κίνηση πολυκομματική και Ανεξάρτητη αλλά η στήριξη των κομμάτων έπαιξε καθοριστικό λόγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ