Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ξεκίνησε ο καθαρισμός δημοτικών οικοπέδων και ελεύθερων χώρων από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου και έχοντας ως προτεραιότητα την εντατικοποίηση όλων των προληπτικών δράσεων με στόχο την καλύτερη θωράκιση της πόλης σε περίπτωση εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε την αποψίλωση δημοτικών οικοπέδων και ελεύθερων χώρων της πόλης.

Ειδικότερα, χθες Τρίτη 21 Μαΐου, οι εργασίες καθαρισμού ξεκίνησαν από τους πρόποδες του Υμηττού και συνεχίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Νεκροταφείου, στην οδό Νεαπόλεως και σε ένα οικόπεδο που διοικητικά ανήκει στον Υπ. Γεωργίας, αλλά βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποψίλωσης στο οικόπεδο Μπέλμπα στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Επισημαίνεται πως στην συνέχεια θα καθαριστούν τα οικόπεδα που βρίσκονται στην γειτονιά των Πευκακίων, ενώ ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), ήδη από χθες ξεκίνησε και αποψιλώσεις στην περιοχή πέριξ του Μοναστηρίου του Αϊ Γιάννη και θα ακολουθήσουν καθαρισμοί στον Λόφο Τσακού και στο Πάρκο Γραβιάς.

Με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της πόλης ο Δήμος Αγίας Παρασκευής απευθύνει εκ νέου έκκληση προς όλους τους ιδιοκτήτες και εκμισθωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων να προβούν άμεσα, σε περίπτωση που δεν το έχουν ήδη κάνει, στον καθαρισμό και τη διατήρησή τους σε ασφαλή κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως η σχετική προθεσμία λήγει στις 31 Μαΐου και σε περίπτωση που κάποιοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση τους, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα από τον Δήμο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ