Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Κατάθλιψη: Συνεχίζονται οι δράσεις ευαισθητοποίησης από το ΚΕΠ Υγείας Αγίας Βαρβάρας

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμος Αγίας Βαρβάρας, μέσα από την Δομή των ΚΕΠ Υγείας και σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ διοργάνωσε Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής: Αγίας Βαρβάρας, Δάφνης – Υμηττού, Μεγαρέων και Νέας Σμύρνης από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής.

Η Δράση αυτή είχε σκοπό την διαδικτυακή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την Κατάθλιψη και συμπεριελάμβανε τρείς ενότητες ομιλιών. Στις 11/02/2021 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ενότητα θέμα: Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19 : Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές), στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη- Μορφές θεραπείας – Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19

Ενώ τις 18/02/2021 θα διεξαχθεί η Τρίτη ενότητα με θέμα: Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών, για να δηλώσετε συμμετοχή κάντε εγγραφή εδώ:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeC6gn11MCZSjCIaZbjC5QIRtg_N9nzkvvd21DiFb8C7Okkw/viewform

Ομιλήτρια της Δράσης είναι η Ψυχολόγος κα Σμαράγδα Χρηστάκη.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος δήλωσε: «Με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον και επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη διαδικτυακή ενημέρωση για την Κατάθλιψη. Ο τρόπος με τον οποίο η εισηγήτρια κ. Χρηστάκη παρουσίασε τις επιπτώσεις του covid σε όλες τις εκφάνσεις των ανθρώπινων σχέσεων, την εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα αυτά, ήταν απλός, κατανοητός και ελκυστικός. Η προαγωγή της ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα αυτή την τόσο απαιτητική περίοδο, αποκτά μεγαλύτερη σημασία και αξία για τους συμπολίτες μας»

O Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι «Η εποχή της Πανδημίας που βιώνουμε έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην αύξηση των ανθρώπων που πάσχουν από την σύγχρονη αυτή διαταραχή. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν εγκαίρως αποτελεσματική θεραπεία. Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό εργαλείο βοηθείας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, με σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ