Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Δικαστική δικαίωση για 27 συμβασιούχους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε τη θετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών «σφραγίστηκε» ο  αγώνας 27 εργαζομένων για συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι οποίοι στελεχώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας όπως αυτές των Παιδικών Σταθμών, του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Την απόφαση χαιρετίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογραμμίζοντας:

«Η πείρα των αγώνων των εργαζομένων της πόλης μας δείχνει ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι, όταν διεκδικούν μέσα από τις αγωνιστικές τους παρεμβάσεις τα δίκαια αιτήματά τους, μπορούν να έχουν νίκες! Βασικό αίτημα των εργαζομένων αυτών αποτελεί το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία! Οι 27 εργαζόμενοι εργάζονται στις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες του δήμου, όπου όπως αποδείχθηκε και μέσα στην πανδημία είναι απαραίτητοι!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα έμεναν απλήρωτοι, υπό τη σκέπη όλων των δημοτικών αρχών. Ενώ εργάζονται εδώ και δέκα χρόνια με το καθημερινό άγχος της ανανέωσης των συμβάσεών τους, αν δηλαδή θα έχουν δουλειά και άρα αν θα καταφέρουν να ζήσουν τις οικογένειές τους», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει:

«Στον απόηχο της δικαστικής απόφασης και της ανανέωσης των συμβάσεών τους έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κοκορομαχίας, στα ηλεκτρονικά μέσα της πόλης μας, ανάμεσα στο γνωστό δίδυμο Κ. Μίχος – Κ. Καπλάνης, που παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες και στις ζωές αυτών των εργαζομένων.

Μάλιστα πρόκειται για εργαζόμενους σε τόσο σημαντικές δομές του δήμου, που κανονικά θα έπρεπε να απασχολούνται εργαζόμενοι με σταθερές σχέσεις εργασίας, αφού αφορούν δομές εκπαίδευσης – διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας, τη φροντίδα και την κοινωνική μέριμνα ευπαθών ομάδων και πολλά άλλα. Αυτές οι δομές του δήμου είναι ήδη υποστελεχωμένες και σκοπίμως απαξιωμένες, με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που έχουν περάσει διαχρονικά, προκειμένου να δημιουργείται το εύπορο έδαφος για την ιδιωτικοποίησή τους, για την ανάθεσή τους σε ΜΚΟ και άλλους «ευεργέτες» που στις πλάτες του λαού θησαυρίζουν.

Αναρωτιόμαστε άραγε τι κρύβεται πίσω από τις εκατέρωθεν βολές της νυν και της πρώην δημοτικής αρχής; Γιατί είμαστε πεισμένοι, μετά από δέκα χρόνια αγώνων των εργαζομένων, ότι το μόνο που δεν τους απασχολεί είναι η αγωνία που βιώνουν οι εργαζόμενοι αυτοί για το εάν την επόμενη μέρα θα συνεχίζουν να έχουν δουλειά.

Ο δήμαρχος κ. Μίχος να τελειώσει άμεσα το θέμα της μονιμοποίησης των εργαζομένων, κάνοντας δεκτή την απόφαση του Πρωτοδικείου και ας αφήσουν στην άκρη οι πρώην «συνέταιροι» τις σκιαμαχίες. Αυτό είναι το κύριο θέμα και εδώ θα κριθούν όλοι από τη στάση τους.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους, μέχρι την τελική δικαίωση.

Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας για:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων!
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!

Να μη γίνει καμία απόλυση – Να μην προχωρήσει στη διαδικασία έφεσης η δημοτική αρχή!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ