Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε εξέλιξη έργα οδοποιίας και ανάπλασης στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πορεία ολοκλήρωσης των έργων που έχουν ήδη εκκινήσει με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και οι επιπλέον αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν για την περαιτέρω στήριξη των υποδομών στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Σ. Σούχλα.

Κατά την νέα συνάντηση, σε συνέχεια της προηγούμενης υπό την βαριά σκιά της απώλειας του πρώην δημάρχου Σπ. Πολλάλη, τέθηκαν επί τάπητος οι πρόοδοι αλλά και οι εκκρεμότητες στην υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων για τον Δήμο Τροιζηνιάς – Μεθάνων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Στ. Βοϊδονικόλα και του Δ/ντή Τεχνικών Έργων ΠΕ Πειραιά – Νήσων Στρ. Παγωτέλη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ευρείας έκτασης έργα οδοποιίας και οι αναπλάσεις πλατειών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Μεταξύ άλλων έργων, είναι η βελτίωση – συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων προϋπολογισμού 900 χιλιάδων ευρώ καθώς και η πρόοδος για την ευρεία ανάπλαση της πλατείας Αγ. Θεοδώρων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ενημερώθηκε επίσης για την περάτωση της μελέτης για τα έργα οδοποιίας στην περιοχή Μεγάλο Ποτάμι και διερευνήθηκε η δυνατότητα για άμεση υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που θα ανάψει το πράσινο φως για την υλοποίηση του έργου, ενώ, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου κου Σούχλα, εξετάστηκε και η δυνατότητα τροποποίησης του προϋπολογισμού για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αποπεράτωσης των έργων που βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Ειδική αναφορά έγινε στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που αφορά στην αντικατάσταση του εξοπλισμού και την αναβάθμιση των αντλιοστασίων του αποχετευτικού δικτύου Γαλατά – Μεθάνων και στην παράδοση το αμέσως προσεχές διάστημα στον Δήμο, ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου συλλογής βιοαποβλήτων.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Αττικής ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή και μετατροπή ενός παλαιού δημοτικού σχολείου σε βρεφονηπιακό σταθμό.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ