Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αίγινα: Αυτοψία Πατούλη στο έργο πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίβλεψη του έργου πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, τον Διευθυντή τεχνικών Έργων Πειραιά και Νήσων Ευστράτιο Παγωτέλη και τον επιβλέποντα του έργου κ. Γεωργαλή Χρήστο, επισκέφθηκε τη νήσο Λαγούσα στη θαλάσσια περιοχή της οποίας γίνεται η σύνδεση της 4ης και 5ης σωληνογραμμής 1872 μέτρων καθώς και η πόντιση της 5 ης σωληνογραμμής του αγωγού ο οποίος θα εξασφαλίσει πόσιμο νερό στην Αίγινα.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο μοναδικό στην Ελλάδα καθώς συνδέει, μέσω Σαλαμίνας και από κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ μέσω υποθαλάσσιου αγωγού 14,4 χιλιομέτρων σε βάθη μέχρι και 95 μέτρων, με ημερήσια παροχή νερού 21.500 κυβικά μέτρα, ένα νησί, την Αίγινα. Ο αγωγός λύνει οριστικά το σημαντικό πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού που μέχρι σήμερα τροφοδοτείται με μεταφορά νερού από υδροφόρα πλοία.

Το έργο με συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη από την αρχή της θητείας του ξεμπλόκαρε και βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του. Το έργο μαζί με μια σειρά σημαντικών έργων και υποδομών που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, συμβάλει στην ενίσχυση της ανάπτυξης της Αίγινας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης από τον ανάδοχο Δ. Κωνσταντινίδη μέχρι αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η πόντιση των 9,4 χιλιομέτρων από τα 14,4 συνολικά, ενώ σύμφωνα με τους ρυθμούς εξέλιξης το έργο αναμένεται τέλη Σεπτέμβρη – αρχές Οκτώβρη να έχει ολοκληρωθεί.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττική 2104-2020) με το ποσό των 21,5 εκ. €.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ