Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ερώτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Βουλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Πότε θα δοθεί λύση με τους καταυλισμούς των Ρομά;

Ερωτήματα σχετικά με τους παράνομους καταυλισμούς Ρομά στο Χαλάνδρι κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προς τον Υπουργό Εσωτερικών.
Το κείμενο της ερώτησης του κ. Βαρβιτσιώτη είναι το ακόλουθο:

“Το θέμα των παράνομων καταυλισμών Ρομά σε περιοχές του Χαλανδρίου έχει λάβει ευρύτερες διαστάσεις. Μετά τον παράνομο καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο προβληματισμό προκαλεί ακόμη ένας παράνομος καταυλισμός στο Πάτημα Χαλανδρίου. Οι παράνομες εγκαταστάσεις των καταυλισμών των Ρομά εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ διαταράσσουν την ομαλή συμβίωση με τους μόνιμους κατοίκους στις περιοχές αυτές. Το κρισιμότερο όμως θέμα που προκύπτει είναι για τους ίδιους τους Ρομά, οι οποίοι ζούν υπό άθλιες συνθήκες σε καταυλισμούς που δεν πληρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές υγιεινής, όντας αποκλεισμένοι και περιθωριοποιημένοι από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.
Παρά τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για σύνταξη μελέτης με στόχο την εξεύρεση κατάλληλων χώρων στην Αττική ώστε να μετεγκατασταθούν εκεί οι καταυλισμοί, το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Η χρονική αυτή καθυστέρηση απόφασης του Υπουργείου δεν συμβάλει στην οριστική επίλυση του προβλήματος ενώ ταυτόχρονα ευνοεί την περαιτέρω κοινωνική περιθωριοποίηση των Ρομά”.

Κατόπιν των ανωτέρω o Boυλευτής θέτει τα ακόλουθα δύο ερωτήματα προς τον Υπουργό:
•Υπάρχει η πολιτική βούληση στο Υπουργείο να δοθεί οριστική λύση που να ικανοποιεί τους πολίτες που έχουν δεί να καταπατώνται οι περιουσίες τους αλλά και τους Ρομά που θα δουν τη μετεγκατάσταση τους σε περιοχές που πληρούν τις προδιαγραφές αξιοπρεπούς διαβίωσης;
•Πότε προβλέπεται ότι θα δοθεί απάντηση από την ΚΕΔ για τις προτεινόμενες τοποθεσίες ώστε να μετεγκατασθούν οι καταυλισμοί των Ρομά;

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ