Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ερώτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Υπουργό Εργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εικόνα εγκατάλειψης στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης

Ερώτηση για το Ηλιακό Χωριό της Πεύκης κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αποδέκτη τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.
Το κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

“Το πρότυπο οικιστικό συγκρότημα «Ηλιακό Χωριό» στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης κατασκευάστηκε το 1984 και αριθμεί 435 κατοικίες δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Ο αρχικός σχεδιασμός του ήταν να αποτελέσει το πρότυπο στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στοχεύοντας στην μεγιστοποίηση της εξοικονόμησης ενέργειας, τη συμπίεση του λειτουργικού κόστους και την ελάφρυνση του περιβάλλοντος από την εκπομπή αέριων ρύπων.
Σήμερα και παρά τις διακηρύξεις των εκάστοτε κυβερνήσεων περί αναβάθμισης του Ηλιακού Χωριού οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων παραμένουν άθλιες, ενώ οι περιβαλλοντικοί στόχοι έχουν σχεδόν αποτύχει. Το αποχετευτικό σύστημα δυσλειτουργεί, ο ενεργειακός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος, παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα υγρασίας σχεδόν στο σύνολο των οικιών ενώ παραμένει άλυτο το πρόβλημα της απόδοσης των οριστικών παραχωρητηρίων από τον ΟΕΚ. Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Υπάρχει σχεδιασμός στο Υπουργείο Εργασίας για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του Ηλιακού Χωριού ούτως ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων αλλά και ο οικισμός να επιτελέσει τον αρχικό του σκοπό ως ενεργειακό και περιβαλλοντικό πρότυπο;
Πότε αναμένεται να δοθούν από τον ΟΕΚ τα οριστικά παραχωρητήρια στους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού;”

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ