Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Τι ανέφερε στη Βουλή η Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά

Δημοσιεύθηκε

στις

Θεσμοθέτηση πόρων για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Tη συνέχιση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” εξήγγειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών, κα Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Ζώη.  
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου, η κα Γεννηματά τόνισε πως , με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει θεσμοθετηθεί η χρηματοδότηση ύψους έως και 35.000.000 Ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Ν. 4024/2011 (άρθρο 2 παράγραφος 9).

Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει και την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την οποία καθορίζεται η διαδικασία αξιοποίησης των πόρων αυτών για την υλοποίηση προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι.
Παράλληλα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών έχει προωθηθεί διάταξη στην επικείμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εξασφαλίζει την πρόσθετη χρηματοδότηση από αντίστοιχους πόρους του άρθρου 259 του Ν. 3852/2010 (Α΄ 87), πόρους, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος.
Με τη διάταξη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ρυθμίζεται ρητά, εκτός από το θέμα της χρηματοδότησης, η παράταση έως τις 30.6.2012 τόσο του προγράμματος όσο και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων τους, για την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης κατά το 2011 πράξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Έτσι εξασφαλίζουμε τη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών από τους ίδιους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την πηγή της χρηματοδότησης (συγχρηματοδοτούμενης ή μη). Έως τότε οι Εθνικές Αρχές θα έχουν ολοκληρώσει το θεσμικό και επιχειρησιακό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών κατ’ οικον φροντίδας, με τα μόνιμα χαρακτηριστικά που αυτό θα λάβει” δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Γεννηματά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ