Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Υπουργό Οικονομικών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δυσβάστακτη φορολόγηση

κοινωφελών σωματείων και ιδρυμάτων»

Άδικη και δυσβάστακτη χαρακτηρίζει τη φορολόγηση των κοινωφελών – φιλανθρωπικών σωματείων και ιδρυμάτων σε ερώτηση που κατέθεσε, σήμερα στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε μια περίοδο που η κρίση δοκιμάζει σκληρά την ελληνική κοινωνία και πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και την απόγνωση, τα κοινωφελή – φιλανθρωπικά σωματεία και ιδρύματα καλούνται να σηκώσουν ένα βάρος δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Το δυσανάλογο αυτό βάρος οφείλεται στο γεγονός ότι με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, τα φιλανθρωπικά σωματεία – ιδρύματα  καλούνται να καταβάλλουν 20% φόρο για τα εισοδήματα από ενοίκια, 0,5% φόρο για χρηματικές δωρεές, χρηματικές κληρονομίες και κληρονομίες ακινήτων, αλλά και φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αξία των οικοπέδων πάνω στα οποία λειτουργούν.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει άμεσα το φορολογικό καθεστώς που τα διέπει αποδεικνύοντας την κοινωνική του ευαισθησία και κάνοντας πράξη τη φορολογική δικαιοσύνη την οποία ευαγγελίζεται.
 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ