Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Όλγα Κεφαλογιάννη: Οι οικογένειες των θυμάτων δεν ενδιαφέρονται για πολιτικά παιχνίδια

Δημοσιεύθηκε

στις

Κίνηση πολιτικής απελπισίας, που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, χαρακτήρισε η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στην ομιλία της στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αντιπολίτευση με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κα Κεφαλογιάννη, αφού επεσήμανε την παντελή έλλειψη οποιονδήποτε στοιχείων από την πλευρά της αντιπολίτευσης, την κάλεσε να ξεκαθαρίσει ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα αυτής της ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι η εμμονική ρητορική περί ευθύνης και εμπλοκής του Πρωθυπουργού έχει ως προφανή και μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της μειοψηφίας ότι επιχειρείται συγκάλυψη των ευθυνών, η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε την ανυπαρξία οποιασδήποτε κατηγορίας και τόνισε ότι η φράση αυτή αποσκοπεί στους δημοσιογραφικούς τίτλους .

“Όμως, πέρα και πάνω από τους τίτλους, υπάρχουν οι οικογένειες των θυμάτων που θρηνούν αγαπημένα πρόσωπα. Που δεν ενδιαφέρονται για πολιτικά παιχνίδια και θα πρέπει να δείξουμε όλοι τον πρέποντα σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους’”, υπογράμμισε η κα Κεφαλογιάννη.

“Η υπόθεση για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών”, πρόσθεσε η Υπουργός Τουρισμού, “βρίσκεται στη Δικαιοσύνη που ερευνά σε βάθος και δεν εξαιρεί κανέναν από την αναζήτηση ευθυνών που μπορεί να υπάρχουν”.

“Η σημερινή συζήτηση”, συνέχισε, “είναι μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε με πόση ευκολία διακινούνται ψέματα, fake news, ή, θα μπορούσαμε ακόμα να πούμε και non news, και πόσο εύκολα κάποιοι, μπορούν να δελεαστούν από την ανέξοδη και ανεύθυνη επιλογή του λαϊκισμού και να γίνουν εκφραστές και αναμεταδότες του.

Έπειτα, η υπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για πρόσκληση διεθνών παρατηρητών στις εκλογές και τις χαρακτήρισε προσβολή για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία που εκθέτουν τη χώρα, δεν εξυπηρετούν τον εθνικό στόχο, και δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.

‘‘Σταματήστε επιτέλους να παίζετε με τους θεσμούς!’’ τόνισε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

“Αξιοσημείωτη δυναμική” στον τομέα της οικονομίας

Η υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην οικονομία τονίζοντας ότι η Ελλάδα όχι μόνο επιδεικνύει ισχυρές αντοχές παρά τη δύσκολη συγκυρία, αλλά εμφανίζει αξιοσημείωτη δυναμική και θετικές προοπτικές, επισημαίνοντας τη μείωση της ανεργίας, τις αυξήσεις στους μισθούς, τις υψηλές επιδόσεις στις εξαγωγές και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Κάνοντας ειδική αναφορά στον τομέα του Τουρισμού που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως είπε, έχει θέσει ως προτεραιότητα στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας, και στήριξης της κοινωνικής συνοχής, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στο υπουργείο με όραμα, στρατηγική και λεπτομερές σχέδιο , δημιουργούνται οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα των προορισμών και του τουριστικού προϊόντος.

“Η ελληνική Δικαιοσύνη να επιτελέσει απερίσπαστη το έργο της”

Καταλήγοντας στην ομιλία της, η Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι “όλοι πρέπει να δείξουμε σεβασμό στον πόνο των ανθρώπων που θρηνούν αλλά και στην κοινωνία που απαιτεί ήθος και ενσυναίσθηση”.

‘‘Να αφήσουμε την ελληνική Δικαιοσύνη να επιτελέσει απερίσπαστη το έργο της. Να δείξουμε ωριμότητα και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων… Είναι η προϋπόθεση για ένα υγιές πολιτικό περιβάλλον. Μην το δυναμιτίζετε. Μην το ναρκοθετείτε…’’ υπογράμμισε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη , προσθέτοντας ότι το υγιές πολιτικό κλίμα είναι απαραίτητο για την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση που θα γίνει σε λίγους μήνες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ