Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση βουλευτών για την υλοποίηση σχεδίου κοινωνικής ένταξης των Ρομά στο Χαλάνδρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ερώτηση σχετικά με την άμεση απομάκρυνση του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο και κατέθεσαν στην Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης – Τομεάρχης Εσωτερικών και Μίλτος Χατζηγιαννάκης – Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών επισημαίνουν την ανάγκη υλοποίησης σχεδίου κοινωνικής ένταξης των Ρομά δεδομένου ότι το πρόβλημα διαιωνίζεται παρά τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες του Δήμου Χαλανδρίου για λύση του προβλήματος.

Ο καταυλισμός των Ρομά συνεχίζει να λειτουργεί ενώ παράλληλα η κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία και η επιβολή περιοριστικών  μέτρων λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που ανιχνεύθηκαν εκεί, καταστούν όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρη την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσα κατάλληλης λύσης για την υλοποίηση του σχεδίου κοινωνικής ένταξης των Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου.

Παρόλα αυτά δεν έχει καταστεί σαφές πότε προβλέπεται να ξεπαγώσει το πρόγραμμα «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και των Διακρίσεων- Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» και πότε προβλέπεται να προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού που έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια.

Την ερώτηση προς τους Υπουργούς Μ. Βορίδη και Κ. Χατζηδάκη συνυπογράφουν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αναφέρονται τα εξής:

  1. Πότε προβλέπεται να ξεπαγώσει το πρόγραμμα «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και των Διακρίσεων-Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» και πότε προβλέπεται να προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού που έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια;
  2. Σε τι ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για τη διαχείριση της κοινωνικά ευπαθούς ομάδας των Ρομά, προκειμένου να διευκολύνει την άμεση απομάκρυνση του καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο και την κοινωνική ένταξη των Ρομά;
  3. Θα ανταποκριθεί το Υπουργείο Εσωτερικών στο ομόφωνο αίτημα για έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Χαλανδρίου προκειμένου να γίνει εφικτή η υλοποίηση του σχεδίου κοινωνικής ένταξης των Ρομά που έχει επεξεργαστεί ο Δήμος και ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας γι’ αυτό;
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ