Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

“Σπάζοντας τα δεσμά της εγκληματικότητας” – Άρθρο της Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρώτο μέλημα της πολιτικής είναι η ελευθερία. Αν δεν υπάρχει αυτό το υπέρτατο αγαθό και αν μια συγκροτημένη κοινωνία το στερείται δεν τίθεται θέμα επίτευξης άλλου, δευτερεύουσας σημασίας, συλλογικού στόχου.

Πολλοί λαοί έχουν αγωνιστεί, προβαίνοντας σε τεράστιας έκτασης θυσίες, για την ελευθερία τους – ακόμα και σε περιπτώσεις που οι δυνάμεις που τους στερούσαν την ελευθερία τους παρείχαν περίσσεια υλικών αγαθών. Όμως: «Ουκ επ᾿ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι είναι μια πολιτική δύναμη που απελευθερώνει την ελληνική κοινωνία από πνευματικά και πολιτικά δεσμά, που την κρατούσαν αλυσοδεμένη σε εποχές και ιδέες προ πολλού ξεπερασμένες και εξαιρετικά επικίνδυνες για την ίδια την ύπαρξη της χώρας.

Η κυβέρνηση νομοθετεί ενάντια στην τυραννία του εγκλήματος και αποδίδει τους χώρους που είχαν καταλάβει οι πολιτικοφανείς μαφίες, πίσω στους πολίτες και τα πολύπαθα πανεπιστήμια στους φοιτητές, που θέλουν να σπουδάσουν και όχι να παρακολουθήσουν σεμινάρια τρομοκρατίας, λαθρεμπορίου και εμπορίου ναρκωτικών. Το συντεταγμένο κράτος επιτελεί τη βασική αποστολή του. Αυτό αποδεικνύουν τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ. Ο νόμος απουσίαζε επί δεκαετίες από τα πανεπιστήμια. Η Αστυνομία είχε να επιχειρήσει 30 χρόνια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για να καταστείλει το έγκλημα. Αποδείξεις της συστηματικής προσπάθειας να απελευθερώσει την κοινωνία μας από τον βραχνά της εγκληματικότητας είναι και  η εύρεση της γιάφκας με τα διαρρηκτικά εργαλεία, τις μάσκες, τις κουκούλες, τα ρόπαλα και τους πυροσβεστήρες στον χώρο αυτού του πανεπιστημιακού ιδρύματος και η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης με το μεγάλο οπλοστάσιο, που ήταν έτοιμο να χρησιμοποιηθεί εναντίον αθώων πολιτών, καθώς και οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στις κυριολεκτικά νοσογόνες, για όλους τους παρευρισκόμενους εντός και εκτός αυτών, εστίες των καταλήψεων κτιρίων από κακοποιά στοιχεία, που φορούσαν ιδεολογικά προσωπεία.

Επίσης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη μεριμνά για τη ζωή, την τιμή, την περιουσία και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών αλλάζοντας τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα με τα οποία το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ έριχνε στα μαλακά τους τρομοκράτες και τους σκληρούς εγκληματίες καθώς και αυτούς που συστήνουν συμμορίες.

Όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο αναμειγνύονται με τον υπόκοσμο της τρομοκρατίας, με το περιθώριο των κουκουλοφόρων και των μπαχαλάκηδων, αφαιρώντας ζωές, απειλώντας πολίτες, προβαίνοντας σε επιθέσεις με μολότοφ, παρασκευάζοντας ή μεταφέροντας εκρηκτικές ύλες, βόμβες μολότοφ κ.ά θα τιμωρούνται εφεξής, όπως επιβάλλει η κοινή λογική, το κοινό περί δικαίου αίσθημα και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναγίνει μια κανονική χώρα και στο επίπεδο της ποινικής μεταχείρισης των εγκληματούντων και οφείλουμε όλοι, πολιτικοί και κοινωνία να δουλέψουμε, συστηματικά προς την κατεύθυνση αυτή.

 

* H Ζωή Ράπτη είναι Βουλευτής Βορείου Τομέα Β΄ Αθηνών και   Αν. Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ