Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Σήμερα στη Βουλή το ζήτημα της έλλειψης φροντίδας δασών σε Λυκόβρυση – Πεύκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα στις 16:30 θα συζητηθεί η ερώτηση της Βουλευτού Β1΄Βόρειου Τομέα Αθηνών της Ελληνικής Λύσης κας Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Η έλλειψη συντήρησης και φροντίδας των δασών Λυκόβρυσης-Πεύκης οδηγεί σε κίνδυνο καταστροφής τους». 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συζήτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://parltv.live.grnet.gr/webtv/

 

Η ερώτηση είχε ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

Ως έχουμε διαπιστώσει σχετικά, η γενική εικόνα των δασικών εκτάσεων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, περιγράφεται αποδοτικότερα με τον χαρακτηρισμό πλήρης εγκατάλειψη. Έτσι, η κατάσταση ειδικά των πεύκων στα προηγούμενα δάση είναι δραματική, με τα εν λόγω δένδρα να αντιμετωπίζουν κίνδυνο ολικής ξήρανσης, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια μια ανυπολόγιστη σε μέγεθος καταστροφή για το περιβάλλον, το οικοσύστημα και το μικροκλίμα των βορείων προαστείων, εν γένει. Γεννάται, ως εκ τούτου, το ερώτημα, ποια είναι κατά νόμον η αρμόδια δημόσια Αρχή που έχει σχετική δικαιοδοσία επέμβασης στα ανωτέρω δάση (Δήμος ή Δασαρχείο), η οποία είναι αναλόγως επιφορτισμένη με την ευθύνη συντήρησης και φροντίδας των δασών αυτών. Έως σήμερα, παρατηρούμε ότι καμία φροντίδα των δασών αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί ή δρομολογηθεί, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο καταστροφής της φύσης σε όλη την ως άνω ευρύτερη περιοχή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιες θα είναι οι σχετικές ενέργειες και παρεμβάσεις σας, έτσι ώστε να προγραμματιστούν και να πραγματοποιηθούν, άμεσα, συντήρηση και καθαρισμός των ανωτέρω δασικών εκτάσεων, που βρίσκονται στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης;
2. Εν τέλει, ποια ακριβώς δημόσια Αρχή φέρει την αρμοδιότητα συντήρησης και φροντίδας των ανωτέρω δασικών εκτάσεων, καθώς και της θεραπείας των δένδρων εντός αυτών, που ενδεχόμενα αντιμετωπίζουν αντιμετωπίζουν παθογόνες νόσους;”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ