Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικεί την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε

στις


Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1», στη δημοσιογράφo, Μαρία Χούκλη.
«Ναι θα είμαι υποψήφιος. Έχω το σχέδιο και το όραμα να οδηγήσω τη Νέα Δημοκρατία στη νέα εποχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι «η Nέα Δημοκρατία χρειάζεται μια ριζική ανανέωση. Είναι ένα κόμμα το οποίο έχει υπηρετήσει αυτόν τον τόπο με πολύ μεγάλη συνέπεια και εγώ υπηρετώ αυτήν την παράταξη από 15 ετών κάτι που μου επέτρεψε να τη ζήσω και στα πάνω της και στα κάτω της».

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:
– “Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ανανέωση και ως προς τις αξίες και ως προς την εφαρμοσμένη πολιτική της αλλά και ως προς τα πρόσωπα”.
– “Θέλω να είμαι ειλικρινής, το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι πιο βαθύ από το πρόσωπο του αρχηγού”.
– “Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια να συγκρατήσει τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας. Του είμαστε υπόχρεοι και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον αγώνα τον οποίον έδωσε”.
– “Το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι εδώ και πολύ καιρό έχει πάρει διαζύγιο από τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και τους νέους και από εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να τραβήξουν την Ελλάδα μπροστά”.
– “Για να μπορέσει να έρθει πάλι σε επαφή με αυτές τις δυνάμεις πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα και τη θέληση να το κάνω”.
– “Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα της χώρας. Είναι το κόμμα που εκφράζει την αστική τάξη. Η Νέα Δημοκρατία είναι κεντροδεξιό κόμμα, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να κινείται από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι τους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί. Χωράνε όλοι στη Νέα Δημοκρατία”.
– “Είχα την εντύπωση και στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο ότι συνολικά ο πολιτικός διάλογος δεν πρότεινε καινούργια πράγματα σε αυτήν τη συζήτηση. Πραγματικές πρακτικές προτάσεις για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου δεν ακούσαμε”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ