Ελάτε στην παρέα μας

Ατζέντα

Ατζέντα Εκδηλώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευκαιρίες για ξεφάντωμα

Γιορτινή είναι η ατμόσφαιρα στους δήμους των βορείων προαστίων καθώς κορυφώνονται οι αποκριάτικές εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν και οι ημερίδες που διοργανώνονται σε Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία, Μαρούσι και Νέα Φιλαδέλφεια.  

 

 

 Σάββατο 9 Μαρτίου
• 2o Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης: H αποκριάτικη γιορτή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τα παιδιά θα γίνει στις 11.00 π.μ. στο χώρο του σχολείου (Αγίας Βαρβάρας και Σολωμού) με πολλές εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα. 
• Σωματείο Ινεπολιτών-Κασταμονιτών:  Στις 6 μ.μ  θα πραγματοποιηθεί  αποκριάτικος χορός μασκέ για τα παιδιά στην έδρα του σωματείου (Τρωάδος 44, Νέα Ιωνία). Είσοδος Ελεύθερη.
• Δήμος Αμαρουσίου: Αποκριάτικο Latin party διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στις 10 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου  (Βασ. Σοφίας 85, έναντι Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης»). Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου.

Κυριακή 10 Μαρτίου
• Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας: Εκδήλωση για μικρά παιδιά με κατασκευές χαρταετού και αποκριάτικη γιορτή – γαϊτανάκι διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή στις 11.00 π.μ. στο Συνεδριακό κέντρο (ΚΕΠ, Πατριάρχου Ιωακείμ 4 δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας).
• Δήμος Αμαρουσίου:  Ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτι γεμάτο με παιχνίδια και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους «μασκαράδες» διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου (Βασ. Σοφίας 85, έναντι Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης»).
• Ένωση Γονέων Νέας Ιωνίας: Η Ένωση κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στις 18.30, στην αίθουσα θεάτρου του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου-1ου Λυκείου (οδός Γυμνασίου απέναντι από σταθμό ΗΣΑΠ Πευκακίων). 
• Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας: Η αποκριάτικη γιορτή του συλλόγου με θεατρικά δρώμενα, το παραδοσιακό Γαϊτανάκι, παιχνίδια και τραγούδια είναι προγραμματισμένη για τις  18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας (Μακελαράκη και Σαλαμίνος, Περισσός). Είσοδος ελεύθερη.
• Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης: Παράσταση αφήγησης για μικρούς και μεγάλους με παραμύθια στο πνεύμα της Αποκριάς και του Καρναβαλιού πραγματοποιείται στις 19.00 στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεταμόρφωσης (Δημαρχείου 3 στον πεζόδρομο του Δημαρχείου). Η παράσταση συνοδεύεται από μουσική, κιθάρα, τραγούδι και αυτοσχέδια όργανα αλλά και τη σκηνή του «Θεάτρου από Χαρτί» (kamishibai) που για πρώτη φορά φέρνουν στην Ελλάδα οι Παραμυθοκόρες από την Ιαπωνία.

Δευτέρα 11 Μαρτίου
• Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας: Το Γυμνάσιο Νέας Ερυθρίας  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “ΠΡΟΝΟΗ” διοργανώνουν εκδήλωση για την  Παγκόσμια Ημέρα  Κατά της Βίας με θέμα τον «ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»  στις 12:30 μμ στο χώρο του σχολείου (Ελευθερίου Βενιζέλου 173).
• Δήμος Μεταμόρφωσης: O Δήμος σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ διοργανώνουν στις  18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Μεταμόρφωσης (Ι. Ράλλη και Τατοΐου) ομιλία με θέμα “Η χρήση ουσιών στην εφηβεία – Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας στην πρόληψη και την απεξάρτηση”. Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.
• Δήμος Αμαρουσίου: Το βιβλίο με τίτλο: «Αναζητώντας το νόημα της αληθινής γνώσης» της συγγραφέως Σπυρούλας Σπύρου, θα παρουσιάσει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα).

Τετάρτη 13 Μαρτίου
• Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου: O σύλλογος διοργανώνει εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με θέμα: “Οι Κατακτήσεις των γυναικών στον 20ο Αιώνα” στις  7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου (Δ. Μόσχα και Β. Σοφίας).
• “Καλημέρα Όμορφη Πόλη”: Η δημοτική παράταξη Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας διοργανώνει ημερίδα προκειμένου να ενημερώσει για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών», στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45). 
• Χορευτικός Όμιλος «ΕΙΡΗΝΗ» Ηρακλείου Αττικής: Η κοπή της πίτας του Ομίλου θα γίνει στις  8 μ.μ. στη νέα του αίθουσα (Χρυσανθέμων 87Α & Ηρακλείου 2ος όροφος) και θα περιλαμβάνει μουσική, χορούς και κρασάκι.
• Ιωνικός Σύνδεσμος: Ο κύκλος εκδηλώσεων για τους μικρασιάτες ποιητές συνεχίζεται στις 8 μ.μ. με το αφιέρωμα στους Αλέξανδρο Σούτσο, Θεόδωρο Ορφανίδη, Ηλία Τανταλίδη και Ιωάννη Κατασούτσα με τον τίτλο “Τέσσερις ρομαντικοί ποιητές και η Σμύρνη” που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων “Στράτος Μελεμενής” (Λ. Ηρακλείου και Τσουρουκτσόγλου, Νέα Ιωνία).  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ