Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

«Αθήνα 2018-παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου» στο 47ο φεστιβάλ βιβλίου του Δήμου Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση πραγματοποιείται το 47ο φεστιβάλ βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, τη χρονιά που η δημοτική αρχή της Αθήνας έλαβε από την UNESCO τη σημαντική διάκριση ανακήρυξης της Αθήνας σε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018».

Η διοργάνωση «Αθήνα 2018-παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετέχει στο φεστιβάλ με διπλό περίπτερο, όπου εκτός από ενημερωτικό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, φιλοξενούνται πολλοί από τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος. Οι φορείς θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το κοινό και να ενημερώσουν για τις δράσεις με τις οποίες συμμετέχουν στην ετήσια διοργάνωση της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της διοργάνωσης, η οποία έχει ξεκινήσει από τις 23 Απριλίου 2018 και διαρκεί μία ολόκληρη χρονιά, περιλαμβάνει περισσότερες από 300 δράσεις με πάνω από 150 φορείς.

Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 31 Αυγούστου και διαρκεί έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ζάππειο. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00. Χαιρετισμό θα απευθύνει, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Το κεντρικό αφιέρωμα του φεστιβάλ είναι «Μελοποιημένη Ποίηση» και αναδεικνύει τις σχέσεις ανάμεσα στο βιβλίο και τις άλλες τέχνες με αφιερώματα στους μεγάλους δημιουργούς ποιητές και συνθέτες, με τη συμμετοχή κορυφαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και με τις παρεμβάσεις σημαντικών ανθρώπων από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Το παράλληλο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, όπως αφιερώματα στους Μανόλη Αναγνωστάκη, Λούλα Αναγνωστάκη, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Γιώργο Ανδρέου κ.ά, καθώς και συναυλίες με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Διονύση Σαββόπουλο, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννη Κότσιρα κ.ά.

Το 47ο φεστιβάλ βιβλίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων και διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο. Είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ζαππείου Μεγάρου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018-παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών:
Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε.
Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ.).
Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.).

Τη φετινή αφίσα του φεστιβάλ βιβλίου κοσμεί έργο του Γιάννη Μετζικώφ.

Ημέρες και Ώρες: Δευτέρα-Πέμπτη, 18:00-22:30, Παρασκευή & Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 10:30-15:00 & 18:00-22:30.
Είσοδος ελεύθερη.

Θα υπάρξει ειδικότερη ενημέρωση για τη συμμετοχή των φορέων του «Αθήνα 2018-παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου», καθώς και για το πρόγραμμα του φεστιβάλ βιβλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ