Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

«Η Μάνα του Χριστού…»: Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση το Σάββατο 27/04 στον Ασπρόπυργο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ασπροπύργου, μέσω της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πνευματικού Κέντρου, διοργανώνει μια πρωτότυπη μουσική παράσταση – συναυλία με τίτλο: «Η Μάνα του Χριστού».

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στo πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού, θα γίνει το Σάββατο 27 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας».

Η μουσική αυτή παράσταση είναι αφιερωμένη στο πρόσωπο της Παναγίας ως Μάνας του Χριστού, ως Μάνας των ανθρώπων, ως προστάτιδα όλων μας. Αποτελείται από ποικίλα μουσικά ερεθίσματα, καθώς και από εμβληματικά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών.

Ακούσματα έρχονται να μας εισάγουν στην ζωογόνο εποχή της Άνοιξης και να μας μεταφέρουν, με όχημα τη μουσική μας κληρονομιά, από το σκοτάδι στο φως, από τον θάνατο στη ζωή και την Ανάσταση.

Θα μας “ταξιδέψουν” η Σοφία Μάνου, η οποία υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης και ερμηνεύει τα τραγούδια, με τη συνοδεία της Ορχήστρας «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη, η οποία αφηγείται τα πρωτότυπα για την εκδήλωση κείμενα, του Ρένου – Νεκτάριου Παυλάκη.

Συμμετέχει η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Μουσικής Κωνσταντίνου Χαρίση. Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών της συναυλίας έκανε ο Θεοδόσης Συκιώτης, ενώ τη διεύθυνση της Ορχήστρας «ΚΑΝΩΝ» έχει ο Γεώργιος Δεμελής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ