Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Δείτε τι δήλωσε ο Γιώργος Παπαδημητρίου για την υπογειοποίηση της Μ. Μερκούρη

Δημοσιεύθηκε

στις


Ανακοίνωση στη δημοσιότητα έδωσε ο Γιώργος Παπαδημητρίου για την μελέτη υπογειοποίησης της Οδού Μ. Μερκούρη που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Γ. Παπαδημητρίου: «Δεν μας προξενεί εντύπωση η προσπάθεια των διοικούντων να δείξουν έργο και να καλλιεργήσουν εντυπώσεις που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα»

Η παρούσα διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, έπειτα από αποκλειστικούς χειρισμούς του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, κατά την πάγια τακτική του αποπροσανατολισμού και της καλλιέργειας εντυπώσεων περί «μεγάλων» έργων, έφερε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγους μόλις μήνες πριν από την εκλογική διαδικασία της 26ης Μάϊου, το θέμα της υπογειοποίησης της Οδού Μ. Μερκούρη.

Είμαστε υποχρεωμένοι στο πλαίσιο του συστηματικού αντιπολιτευτικού ελέγχου που ασκεί ο επικεφαλής μας Γιώργος Παπαδημητρίου, να σταθούμε με υπευθυνότητα και ρεαλισμό απέναντι στο σύνολο των κατοίκων του Ηρακλείου Αττικής. Επιλέγουμε να στεκόμαστε με επιφύλαξη και σκεπτικισμό απέναντι σε ότι δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Η ενημέρωση που λάβαμε από τους μελετητές του «έργου» της περιβόητης υπογειοποίησης της Οδού Μ. Μερκούρη δημιούργησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με:
– Την ηχορύπανση ( καθώς το 50% της υπογειοποίησης αποτελείται από ανοιχτό όρυγμα )
– Τα κυκλοφοριακά φορτία και πως τα διαχειριζόμαστε από την αύξηση της κίνησης
– Την Οδό Ιφιγενείας
– Την τελική εικόνα της ανάπλασης
– Το αστικό πράσινο
– Το ακριβές ποσό του έργου
– Το ακριβές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην προάσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας και στην παραγωγή θετικών πολιτικών για το Δήμο μας. Δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε, Αναμένουμε την επόμενη πληρέστερη ενημέρωση των μελετητών», σχολίασε ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου και συμπλήρωσε με νόημα: «Λίγους μήνες πριν από τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να κινείται με αιφνίδιο τρόπο, αφού ουσιαστικά αρνείται να προσκομίσει στο δημόσιο διάλογο όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες. Δεν μας προξενεί εντύπωση η προσπάθεια των διοικούντων να δείξουν έργο και να καλλιεργήσουν εντυπώσεις που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα».”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ