Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις στο δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Ηρακλείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα αντιπλημμυρικά έργα και τις παρεμβάσεις στο δίκτυο αποχέτευσης ξεκίνησε και ολοκλήρωσε μέσα στο καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, με έργα κατασκευής αγωγών ομβρίων και ακαθάρτων. Η πρώτη αφορά την τοποθέτηση κατάλληλου αγωγού ομβρίων στην οδό Παπαδάκη (από οδό Φολεγάνδρου έως οδό Μαρίνου Αντύπα) και η δεύτερη την ανακατασκευή του αγωγού αποχέτευσης στην οδό Ζαγορίου, στα Ηπειρώτικα.

Η περίπτωση της οδού Παπαδάκη αποτελούσε ένα προβληματικό σημείο για τον Δήμο Ηρακλείου, αφού το υφιστάμενο αντιπλημμυρικό δίκτυο δεν επαρκούσε για να απορροφά όλα τα νερά από τις βροχοπτώσεις, ειδικά σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Με το νέο αγωγό, θα μπορεί να γίνεται υποδοχή περισσότερων υδάτων, και ακολούθως η διοχέτευσή τους στο κεντρικό δίκτυο, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα η περιοχή.

Στην οδό Ζαγορίου, ο τοπικός αγωγός ακαθάρτων βούλωνε συχνότατα, με αποτέλεσμα να προκαλεί δυσάρεστες συνθήκες για τα γύρω σπίτια. Σε συνεννόηση με την ΕΥΔΑΠ, ο Δήμος Ηρακλείου ανέλαβε να βελτιώσει τον αγωγό, ο οποίος πλέον λειτουργεί κανονικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ