Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Σάρωσε τα μετάλλια σε μικρούς και μεγάλους

Δημοσιεύθηκε

στις

Πανελλήνια πρωτιά για

τον αθλητικό σύλλογο “Πυρσό”

στο Τang Soo Do

 
Στις 19 και 20 Μαρτίου διεξήχθη το 21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TANG SOO DO στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Μουρούτσος” στην περιοχή της Δάφνης. Το Σάββατο 19 Μαρτίου αγωνίστηκαν οι μαύρες ζώνες και οι έγχρωμες άνω των 18 ετών. Την Κυριακή 20 Μαρτίου αγωνίστηκαν όλες οι κατηγορίες ηλικίας μέχρι 17 ετών. Ο Αθλητικός Σύλλογος ΠΥΡΣΟΣ Ηρακλείου Αττικής (www.pyrsos.gr) με προπονητή τον MASTER Αναστάσιο Ράδη (4 dan) συμμετείχε με 40 αθλητές και κατέλαβε την 1 θέση αποκομίζοντας τα εξής μετάλλια:

1η θέση στο Ομαδικό Τεχνικού Αγώνα (Φόρμες) με τους αθλητές Πέτρο Σκαλιώτη, Αντιγόνη Γιαννοπούλου, Άκη Γαβριηλίδη
Στον Ελεύθερο Αγώνα (Sparing) κατέκτησε 28 χρυσά, 7 ασημένια και 4 χάλκινα, ενώ στον τεχνικό αγώνα (Φόρμα) 21 χρυσά, 11 ασημένια και 6 χάλκινα σε όλες τις κατηγορίες.
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΥΡΣΟΣ αποκομίζει τόσα πολλά μετάλλια αφού κρατά τα τελευταία χρόνια ψηλά τον πήχη στις πολεμικές τέχνες και έχει πάρει όχι μόνο πανελλήνιες πρωτιές αλλά έχει εκπροσωπήσει και το ελληνικό TANG SΟΟ DO επάξια σε ευρωπαικές διοργανώσεις κατακτώντας και εκεί πρωτιές μετάλλια.

“Γυμνάζεται το σώμα και το πνεύμα”
Ο προπονητής και δάσκαλος κ. Ράδης μας είπε πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα σοβαρής και σκληρής δουλειάς που γίνεται στη σχολή: “Ένας μαθητής του TANG SOO DO πρέπει πρώτα να είναι σωστός και πειθαρχημένος ώς άνθρωπος και μετά σαν αθλητής και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι αθλητές που έχουν ασχοληθεί με αυτό το σύστημα και μόνο έτσι φέρνεις θετικά  αποτελέσματα. Το TANG SOO DO γυμνάζει όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα”.
Σε ερώτησή μας πως και γιατί πρέπει να ασχοληθεί κάποιος με το TANG SOO DO μας είπε ότι βασικό σημείο του αθλήματος είναι ότι μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την εξάσκηση χωρίς απαιτήσεις σωματικές, φυσικής κατάστασης και ευλυγισίας. Το άθλημα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και στα δύο φύλα και ιδιαίτερα δε στα παιδιά. Σε αυτή την τρυφερή ηλικία όπου η διαπαιδαγώγησή τους διαμορφώνει χαρακτήρες είναι το ποιο χρήσιμο δώρο για αυτά. “Η συμμετοχή τους στις τάξεις της σχολής μας είναι σίγουρο πως θα αναπτύξει στο άκρο την φυσική τους κατάσταση, θα τα γεμίσει αυτοπεποίθηση και αυτοπειθαρχία. Θα γνωρίσουν με τον καλύτερο τρόπο το ομαδικό πνεύμα και τον σεβασμό, ενώ η απασχόλησή τους με την φιλοσοφία του Tang Soo Do θα αποτελέσει την πιο σίγουρη διέξοδο από το stress των μαθημάτων” τονίζει ο κ. Ράδης που καλεί όλα τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους να παρακολουθήσουν ένα μάθημα στη σχολή και να το  διαπιστώσουν.  

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ