Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ο Δ. Χασιώτης στο Χ-τύπο: “Πιστεύω στους κολυμβητές μου, έχουν δουλέψει σκληρά και θέλω να ανταμειφθούν οι κόποι τους”

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκλειστική συνέντευξη του Αρχιπροπονητή των Σκαθαριών του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης Δημήτρη Χασιώτη

Λίγες ημέρες πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών κολύμβησης στο ΟΑΚΑ και βεβαίως λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, ο “Χτύπος” είχε τη μεγάλη χαρά να συνομιλήσει με τον Δημήτρη Χασιώτη.

Τον Έλληνα πρωταθλητή στην κολύμβηση που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 στα 200 μ. Ύπτιο και ο οποίος στις 10 Μαΐου της ίδιας χρονιάς έγινε ο πρώτος έλληνας κολυμβητής που κολύμπησε κάτω από τα 2 λεπτά στα 200 μέτρα ύπτιο.

Ο Δημήτρης Χασιώτης έχει αναλάβει αρχιπροπονητής στα “Σκαθάρια” του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Μεταμόρφωσης (ΑΝΟΜ) με τεράστια επιτυχία και στη συνέντευξη που μας παραχώρησε και κύλησε σαν “νεράκι” αναφέρεται για τις δυσκολίες των αθλητών λόγω των συνεπειών της πανδημίας, για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τα δικά του συναισθήματα όταν κατάφερα όλα αυτά τα σπουδαία επιτεύγματα αλλά και για πιο… πεζά πράγματα όπως για τη συνεργασία του ΑΝΟΜ με το Δήμο Μεταμόρφωσης.

Ακολουθεί η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Δημήτρης Χασιώτης:

Κύριε Χασιώτη, να ξεκινήσουμε τη συνέντευξή μας με τα θέματα της επικαιρότητας. Η κοινωνία μοιάζει να γυρνά σε μία κανονικότητα σε σχέση με την πανδημία. Κατά πόσο ισχύει αυτό στον αθλητισμό και ειδικότερα στην κολύμβηση;

Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε. Ναι είναι πολύ θετικό που αρχίζει να μπαίνει ξανά σε κανονικούς ρυθμούς η ζωή μας. Περάσαμε όλοι μας δύσκολους μήνες και μακάρι να μην ζήσουμε ξανά παρόμοιες καταστάσεις. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ιδιαίτερα η κολύμβηση δέχτηκε τεράστιο πλήγμα. Το κολύμπι βάση ερευνών έχει την χαμηλότερη μεταδοτικότητα και παρόλα αυτά μας άνοιξαν τελευταίους. Αυτό ήταν καταστροφικό και για μας τους εργαζόμενους προπονητές και για τα παιδιά.

 

Με ποιον τρόπο προσπαθείτε εσείς ως προπονητής να βρουν ξανά οι αθλητές τον ρυθμό τους;

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μιλήσω στα παιδιά για την κατάσταση που επικρατεί. Ήθελα να ξεμπλοκάρω το μυαλό τους να τους θυμίσω ποιοι είναι και πως τίποτα δεν έχει χαθεί. Και στην συνέχεια να φτιάξω την φυσική τους κατάσταση καθώς ήταν 7 μήνες εκτός νερού.

 

 

Με αφορμή τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, τι σας έχει μείνει από τη δική σας συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008;

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι το όνειρο κάθε αθλητή κι εγώ κατάφερα να εκπληρώσω το όνειρο μου στο Πεκίνο. Θυμάμαι ακόμη και τώρα την κάθε στιγμή την κάθε λεπτομέρεια. Αυτό που μου έχει μείνει είναι η στιγμή που πηγαίνω πίσω από τον βατήρα να αγωνιστώ με ένα γεμάτο κολυμβητήριο και λέω από μέσα μου, εδώ είμαστε τα κατάφερα, καθώς και το χαμόγελο του προπονητή μου Νίκου Γέμελου όταν τερμάτισα. Δούλεψα πολύ σκληρά και ανταμείφθηκαν οι κόποι μιας ζωής.

 

Τι σημαίνει για έναν αθλητή να παίρνει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες;

Είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν αθλητή. Είναι η κορυφαία διοργάνωση στον πλανήτη και εύχομαι σε όλα τα παιδιά που παλεύουν και έχουν όνειρα να καταφέρουν να πάνε σε μια Ολυμπιάδα. Είναι κάτι που θα το λένε χρόνια μετά στα παιδιά τους όπως περιμένω και γω να πω την ιστορία μου στην κόρη μου.

 

Ήταν πιο έντονο το συναίσθημά σας από όταν γίνατε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κολύμπησε κάτω από 2 λεπτά (1.59.95) τα 200 μέτρα ύπτιο.

Όχι γιατί το συγκεκριμένο ρεκόρ ήρθε πριν την Ολυμπιάδα. Είχα προετοιμαστεί για το Ακρόπολης που θα γινότανε στο ΟΑΚΑ. Ήταν από τους τελευταίους αγώνες που θα είχα την ευκαιρία να πιάσω το σχετικό όριο για την Ολυμπιάδα. Όταν τερμάτισα άκουγα ένα ολυμπιακό στάδιο να χειροκροτεί, κοιτάω τον πίνακα και βλέπω το 1 μπροστά στον χρόνο μου και λέω δεν μπορεί θα κόλλησε ο πίνακας, βγάζω τα γυαλάκια και βλέπω 1.59.95. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό ήμουν ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κολυμπάει κάτω από 2 λεπτά. Μου πήρε καιρό για να καταλάβω τι έχω κάνει.

 

Η πανδημία προφανώς και θα έχει επηρεάσει τους αθλητές. Τι περιμένετε να δείτε στους Ολυμπιακούς αγώνες σε αγωνιστικό επίπεδο;

Σίγουρα επηρέασε σε έναν μεγάλο βαθμό όλους τους κολυμβητές. Περιμένω όμως να δω πολλά παγκόσμια ρεκόρ με αυτά που μας έχουν δείξει οι αθλητές του εξωτερικού μέχρι στιγμής. Επίσης πιστεύω πάρα πολύ στα δικά μας παιδιά. Στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μας έκαναν υπερήφανους με τα μετάλλια και τις επιδόσεις τους. Είμαστε μαζί τους και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους στους ολυμπιακούς αγώνες.

 

Τα “Σκαθάρια” βρίσκονται στην κορυφή. Πόσο εύκολο είναι να παραμείνετε εκεί;

Όταν ανέλαβα τα “Σκαθάρια” είχα βάλει σκοπό και στόχο να μπορέσω να φτιάξω ένα πολύ καλό σύνολο στην κλασική κολύμβηση, τόσο στην προαγωνιστική όσο και στην αγωνιστική ομάδα. Καθώς επίσης να γεμίσουμε τις ακαδημίες μας με μικρά “σκαθάρακια”.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε σωματεία με πλήθος παιδιών. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Αγαπάω την δουλειά μου και θα παλέψω για το καλύτερο.

Ευχαριστώ την Μαρία Θηβαίου για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου . Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου Στέλιο Τζέλλο που καθημερινά παλεύουμε για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

 

 

Είστε ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης;

Ο νέος δήμαρχος ο κύριος Σαραούδας έδειξε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα για το κολυμβητήριο. Θα μπορούσε όμως το κολυμβητήριο να γίνει πιο λειτουργικό για τα σωματεία. Θα θέλαμε να κάνουμε πρωινές προπονήσεις κάτι που γίνεται σε όλα τα κολυμβητήρια εκτός από το δικό μας, και πολλά άλλα που μέσα από συζητήσεις νομίζω θα βρεθεί λύση.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;

Ξεκινάει την επόμενη βδομάδα το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών στο ΟΑΚΑ. Εκεί θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Πιστεύω στους κολυμβητές μου, έχουν δουλέψει σκληρά και θέλω να ανταμειθούν οι κόποι τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ