Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε η βίζα του – Απόφαση απέλασης από τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ακύρωσε σήμερα (14/1) την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, εξηγώντας ότι ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, είναι ανεμβολίαστος κατά της COVID-19 και μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την κοινότητα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Αλεξ Χοκ χρησιμοποίησε την εξουσία που του παρέχει η κείμενη νομοθεσία, για να ακυρώσει εκ νέου την βίζα του Τζόκοβιτς, αφού δικαστήριο ακύρωσε προηγούμενη ανάκληση και τον «απελευθέρωσε» από τη μεταναστευτική κράτηση την προηγούμενη Δευτέρα.

«Σήμερα, άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω», ανέφερε σε σχετική δήλωση ο Χοκ.

Κατά συνέπεια, ο «Νόλε» δεν θα λάβει μέρος στο Australian Open, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου στην Μελβούρνη και θα χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, σημειώνοντας σχετικό ρεκόρ, δεδομένου ότι μετρούν από 20 κατακτήσεις κορυφαίων τουρνουά, μαζί με τον Ισπανό, Ράφα Ναδάλ και τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ.

«Η κυβέρνηση είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία COVID-19», εξηγεί ο Χοκ μέσω της ανακοίνωσης του και πρόσθεσε πως εξέτασε προσεκτικά τις πληροφορίες από την πλευρά του Τζόκοβιτς, του υπουργείου Εσωτερικών και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης.

Σύμφωνα με το τμήμα του νόμου περί μετανάστευσης, που χρησιμοποίησε ο υπουργός για να ασκήσει την εξουσία του και να ακυρώσει τη βίζα, ο Τζόκοβιτς δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει βίζα για να εισέλθει στην Αυστραλία για τρία χρόνια, εκτός από επιτακτικές περιστάσεις που επηρεάζουν το συμφέρον της Αυστραλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ