Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Με πέντε μετάλλια επέστρεψε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πέντε μετάλλια επιστρέφει η ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών, Γυναικών που φιλοξενήθηκε στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας.

Ο απολογισμός των 3 ασημένιων και 2 χάλκινων, τοποθετεί την Ελλάδα στην 8η θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα σε 45 χώρες που συμμετείχαν και μόλις 14 που κατόρθωσαν να ανεβάσουν εκπρόσωπό τους στο βάθρο.

 

Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν:

Ο Διονύσης Ξένος (-67κ), που έχασε 4-2 στον τελικό από τον εν ενεργεία Χρυσό Ολυμπιονίκη, Παγκόσμιο Πρωταθλητή και Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης, Στίβεν Ντα Κόστα. Για τον Δ. Ξένο, ήταν η τρίτη συνεχόμενη παρουσία σε τελικό σε ισάριθμες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

 

Ο Στέφανος Ξένος (-60κ), που έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι στον Ιταλό Άντζελο Κρεσέντζο και ηττήθηκε 5-4, κατακτώντας –πάντως- τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του σε επίπεδο ανδρών

 

Ο Γιώργος Τζάνος (+84κ), έχασε 4-0 από τον Γάλλο Μεχντί Φιλαλί. Με τη δεύτερη θέση που κατέκτησε, ο 33χρονος καρατέκα έφτασε τα 13 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ομαδικών.

 

Χάλκινα Μετάλλια:

 

 

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ.) νίκησε εύκολα 4-0 τον Σλοβάκο Άντι Γκιούρικ και πανηγύρισε το πρώτο του ατομικό μετάλλιο σε επίπεδο Ευρωπαϊκού ανδρών, καθώς ήταν «χάλκινος» με το ομαδικό στην διοργάνωση του 2022

 

Η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου (-61κ.) επικράτησε 5-0 της Γαλλίδας Λορά Σιβέρ. Η πρωταθλήτρια μας είναι μόλις 18,5 ετών και μετά την κυριαρχία της στις κατηγορίες Νεανίδων και U21, κατέκτησε την πρώτη της μεγάλη διάκριση και σε επίπεδο Γυναικών.

 

Επίσης, στον ελληνικό απολογισμό προστίθεται και η επιτυχία της  Τζωρτζίνας Ξένου η οποία κατέκτησε την 7η θέση στο ΚΑΤΑ.

 

Έτσι η Ελλάδα συμπληρώνει μία τριετία απόλυτης συνέπειας σε διεθνές επίπεδο, με συνολικά 15 μετάλλια, πέντε σε κάθε ένα από τα τρία τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ο αρχηγός αποστολής και παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής, Κώστας Παπαδόπουλος, σχολίασε:

«Ήταν μια εξαιρετική παρουσία. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που βρισκόμαστε στα πέντε μετάλλια κι αυτό δείχνει μεγάλη σταθερότητα. Η διοργάνωση αυτή είχε κομβικό χαρακτήρα, αφού για πρώτη φορά απουσίαζαν οι δύο κοπέλες-θρύλοι του ελληνικού καράτε, η Χατζηλιάδου και η Πανετσίδου. Όμως βρήκαμε τον τρόπο να βρεθούμε ξανά στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης, μέσα από τη σωστή δουλειά και την προσθήκη νέων παιδιών.  Υπάρχει πλάνο ανάπτυξης το οποίο λειτουργεί και αυτό φαίνεται αυτό από τη συνέπεια που παρουσιάζουμε ως εθνική ομάδα και τις συνεχείς διακρίσεις στις διεθνείς διοργανώσεις. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά»

* Στη φωτογραφία τα πέντε μετάλλια της Ελλάδας, μαζί με τους προπονητές Σπύρο Μαργαριτόπουλο, Δημήτρη Τριανταφύλλη, Μαρίζα Σουμπασάκη και τον αρχηγό αποστολής, Κώστα Παπαδόπουλο

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ