Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Κυρ. Μητσοτάκης για ποδόσφαιρο: “Μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης” με FIFA και UEFA

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα σε υπογραφή «Μνημονίου ανάταξης και επανεκκίνησης» με FIFA και UEFA.  «Κίτρινη κάρτα» έδειξε στους παράγοντες, καθώς αν συνεχίσουν το σημερινό «άρρωστο κλίμα» του διχασμού θα υποστούν βαριές συνέπειες.

Ενοχλημένος από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να «πάρει το παιχνίδι πάνω του». Γι’ αυτό και πήγε στη Βουλή για να αναλάβει την ευθύνη και να ανακοινώσει πρωτοβουλίες με στόχο να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπογράφοντας με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια Ομοσπονδία, την UEFA και την FIFA, «Μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, προειδοποίησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους επιχειρηματίες και εν γένει τους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στο δημοφιλέστερο άθλημα ότι, αν δεν αλλάξουν τακτική, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες και θα φθάσουν μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League.

Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία

O Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία και τόνισε: «Οι τελευταίες μέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μία μίζερη πραγματικότητα. Την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της -κάτι που δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε- πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα, από μια προσωπική και επιχειρηματική αντιπαλότητα. Είκοσι χρόνια τουλάχιστον το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα και καμία κυβέρνηση – ούτε η δικιά σας- δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει».

Πρόσθεσε: «Η φωτεινή Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν μπορεί να φυλακίζεται σε μια γκρίζα κερκίδα» επισημαίνοντας «Να μην επιτρέψουμε σε καμία μάχη ιδιωτικών συμφερόντων να σκεπάσει την καθημερινή προσωπική μάχη που δίνει ο κάθε Έλληνας πολίτης για να ζήσει καλύτερα και να προκόψει».

Η Πολιτεία λειτούργησε με κριτήρια πολιτικά και κοινωνικά και όχι οπαδικά

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η οποία επαναφέρει στο μυαλό όλων μας παλιούς όρους, όπως «νταβατζήδες» και «διαπλοκή», εσείς απλά σιωπάτε. Οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις μη έχοντας τι να προτείνουν επί της ουσίας επέλεξαν την αποχή. Και ίσως και για αυτό η μετριοπαθής προσέγγιση της κυβέρνησης να συγκεντρώνει τα πυρά των φανατικών και από τις δύο πλευρές. Γιατί μάλλον ήταν η μόνη αναγκαία και επιβεβλημένη».

Και συνέχισε: «Κρίναμε ότι μία ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να εξελιχθεί σε κοινωνική γι αυτό απομακρύνθηκε ένας ευρωβουλευτής μας που συμπεριφέρθηκε ως εκπρόσωπος του λαού αλλά ως οπαδός Συλλόγου… Η Πολιτεία λειτούργησε με κριτήρια πολιτικά και κοινωνικά και όχι οπαδικά. Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεσή μας και κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Κάποιοι επιμένουν να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οπαδικούς στρατούς απειλώντας ακόμη και βουλευτές. Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φθηνά συνθήματα. Είναι γνωστή εξάλλου και καταγεγραμμένη σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η ευθύνη πρωτίστως των παραγόντων και δευτερευόντως την Πολιτείας για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσωπικά θα πράξω αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον».

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Σήμερα προειδοποιώ ξανά όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση και η Βουλή έχουν τρόπο να προστατεύσουν την κοινωνία και θα απαντήσουν κατάλληλα. Ο αθλητισμός είναι υγεία, επικοινωνία, διάσκέδαση, υπάρχει για να ενώνει κι όχι για να χωρίζει τους ανθρώπους».

«Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό αλλά οι μειωμένοι φόροι, οι περισσότερες δουλειές, τα καλά νοσοκομεία, τα καλά σχολεία τα καλά είναι πολύ πιο σημαντικά από ό,τι είναι το ποδόσφαιρο».

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της FIFA

Την προσεχή εβδομάδα, κυβερνητικό κλιμάκιο θα μεταβεί για συναντήσεις στην έδρα της UEFΑ, προκειμένου να προετοιμαστεί η επίσκεψη του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην οποία θα επισφραγιστεί το Μνημόνιο που θα σημάνει τη νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ