Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

ΚΕΔ: Νέος αρχιδιαιτητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο διάδοχος του Βίτορ Μέλο Περέιρα θα είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, καθώς οι εκπρόσωποι του Big-4 αποφάσισαν ότι αυτός είναι ο κατάλληλος να αναλάβει την ηγεσία της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Ο Κλάτενμπεργκ πέρασε από συνέντευξη από τους εκπροσώπους του Big-4 την Πέμπτη (16/07) από κοινού με τον έτερο υποψήφιο Πίτερ Φιόρντφελντ. Ο 45χρονος πρώην ρέφερι, ήταν τελικά ο “εκλεκτός”.

Εχει διατελέσει αρχιδιαιτητής στην Σαουδική Αραβία το 2017 για ένα διάστημα 19 μηνών, ενώ ήταν ο άρχων στον τελικό του Champions League το 2016 ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και στον τελικό του EURO 2016 ανάμεσα σε Γαλλία και Πορτογαλία.

Αποτελεί είναι ένας εκ των κορυφαίων Άγγλων διαιτητών, με 17χρονη πορεία στον χώρο της διαιτησίας, καθώς ξεκίνησε το 2000 και αποσύρθηκε το 2017. Έγινε διεθνής το 2006, ενώ δύο χρόνια αργότερα σφύριξε για πρώτη φορά στο Champions League.

Το 2012 έγινε διαιτητής FIFA Elite, ενώ το 2016 ανακηρύχθηκε ο καλύτερος διαιτητής στο Globe Soccer Awards. Συνολικά σφύριξε 292 παιχνίδια Premier League. Το 2017 είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την Premier League και ανέλαβε ρόλο αρχιδιαιτητή στην αραβική χώρα, μετά από την παραίτηση του συμπατριώτη του Χάουαρντ Γουέμπ.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Άγγλος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ποιοι είναι οι πέντε πιο ενοχλητικοί παίκτες στην διαιτητική του καριέρα, κάνοντας αναφορά στους Κρεγκ Μπέλαμι, Ρόι Κιν, Γενς Λέμαν, Πέπε και Τζον Όμπι Μίκελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ