Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

“Η Κραυγή της Σιωπής”: Η ιστορία του ποδοσφαιριστή Σπύρου Κοντούλη στο ΠΠΙΕΔ Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, η Λέσχη Πολιτισμού και Ιστορίας της ΑΕΚ, οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ και οι εκδόσεις “ΘΕΜΕΛΙΟ”, διοργανώνουν εκδήλωση – παρουσίαση του νέου ιστορικού μυθιστορήματος του Σπύρου Τζόκα με τίτλο: “Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ”.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 και ώρα 8.30μ.μ. στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ., Λ. Δεκελείας 152 – Νέα Φιλαδέλφεια).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

  • Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος
  • Η αντιπρόεδρος της Λέσχης Πολιτισμού και Ιστορίας της ΑΕΚ, Χριστίνα Σούκερη
  • Ο πρόεδρος του Α.Σ. ΑΕΚ και Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου. 

Ομιλητές

  • Χρήστος Ζούπας – Στέλιος Βασιλειάδης (από την θρυλική ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ του 1968)
  • Στέλιος Σεραφείδης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ).

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης και θα τραγουδήσουν οι Δημήτρης Κοντογιάννης και Τάκης Κωνσταντακόπουλος. 

Θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Πάνος Λούπος, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Ώρα των Σπορ”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ είναι η τραγική ιστορία της οικογένειας του Σπύρου Κοντούλη, μεγάλου ποδοσφαιριστή της εποχής του Μεσοπολέμου, που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ και την Εθνική Ελλάδος. Μέσα από τη σύντομη διαδρομή της ζωής του αποτυπώνεται καρέ-καρέ η συγκλονιστική ιστορία της Ελλάδας του πρώτου μισού του 20ού αιώνα. Εξιστορούνται τα πάθη, τα όνειρα και οι ταλαιπωρίες της γερακίνας και της οικογένειάς της στη Μικρασία και στην Ελλάδα.

Στην εξιστόρηση της ζωής του Σπύρου Κοντούλη γίνεται αναφορά στα μεγάλα πολιτικά, πολιτιστικά και, κυρίως, αθλητικά γεγονότα της περιόδου και στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εκείνης της εποχής, ενώ αναδεικνύεται η συμμετοχή και ο ηρωικός αγώνας των ελλήνων αθλητών στο αλβανικό μέτωπο και στην εθνική αντίσταση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ