Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Η παρουσία του Α.Γ.Σ. “Ανατολή” στον 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 διεξήχθη ο 10ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στο μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Συγχρόνως διεξήχθη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Ημιμαραθωνίου. Τη συνδιοργάνωση είχαν ο ΣΕΓΑΣ με το Δήμο της Αθήνας, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Α.Γ.Σ. “Ανατολή” εκπροσωπήθηκε από τους εξής δρομείς του:

Αθανάσιο Καρβουνιάρη ο οποίος τερμάτισε σε 1:17.40, Αλέξη Γεωργούλια σε χρόνο 1:26.33, Δημήτρη Φορμόζη σε χρόνο 1:3138 και Τάνια Γούπου σε χρόνο 1:42.31.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Ρουμάνος ALEXANDROU CORNESCHI, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 1:07.23, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της διαδρομής. Δεύτερος στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Παναγιώτης Καραΐσκος (Πανελληνίου ΓΣ), σε χρόνο 1:07.45, που αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, (το παλαιό κατείχε ο ίδιος αθλητής). Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ήταν πρώτος νικητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και κατέκτησε αυτή τη νίκη για ΤΕΤΑΡΤΗ χρονιά. Δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερμάτισε ο νεαρός αθλητής Δημήτρης Τσάκαλος (ΓΣ Αμαρουσίου) σε χρόνο 1:09.20 και τρίτος ο Γιώργος Καλαπόδης (Ολυμπιακού Πειραιά) σε χρόνο 1:09.32.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η πρωταθλήτρια του Συλλόγου Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), με χρόνο 1:19.39, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση για ΤΡΙΤΗ χρονιά. Δεύτερη τερμάτισε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας) με χρόνο 1:20.02 και τρίτη η Ειρήνη – Ρία Μιχαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με χρόνο 1:22.56.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες (βροχή, χιόνι, παγερός αέρας, πολύ χαμηλή θερμοκρασία) και η διαδρομή θεωρείται από τις δύσκολες της κατηγορίας και πολύ απαιτητική. Οι αθλητές και οι αθλήτριες όμως απέδειξαν ότι είναι «παντός καιρού», ξέρουν να αντιμετωπίζουν τις οποιεσδήποτε συνθήκες με υπομονή και πείσμα και να επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις και ρεκόρ.

Η νικήτρια στις γυναίκες Κατερίνα Ασημακοπούλου είχε μία μικρή όχληση στην κοιλιακή χώρα, που την ανάγκασε να σταματήσει για λίγο. Ευτυχώς ξεπέρασε σύντομα το πρόβλημα και συνέχισε βρίσκοντας γρήγορα πάλι το ρυθμό της. Μεγάλη άτυχη του αγώνα ήταν η γνωστή αθλήτρια Σόνια Τσεκίνη, η οποία στο 15ο χιλμ. και ενώ ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα των γυναικών, έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τρομερούς πόνους. Της παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, (αρχικά από το δρομέα Γιάννη Τοροσιάν), αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει γιατί (κατά πληροφορίες) υπέστη κάταγμα ισχίου. Η Σόνια Τσεκίνη, είναι η δρομέας η οποία έχει συγκινήσει για τις προσπάθειές της τα τελευταία χρόνια να νικήσει τον καρκίνο.

Η αθλήτρια Τάνια Γούπου, την περασμένη Κυριακή μετείχε στο Ημιμαραθώνιο ΤΡΙΚΑΛΑ- ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ στον οποίο τερμάτισε σε χρόνο 1:39.19. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο Αλέξης Γεωργούλιας, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 1:24.12.

Η Τάνια Γούπου είναι πανέτοιμη για τον προσεχή αγώνα της, που είναι ο Μαραθώνιος του Μιλάνου, ο οποίος θα γίνει στις 3 Απριλίου.

Σε Μαραθώνιο του εξωτερικού θα συμμετάσχει και το μέλος της “Ανατολής”– ΤΥΦΛΟΣ ΠΑΡΟΛΥΜΠΙΟΝΊΚΗΣ Στέργιος Σιούτης. Ο Στέργιος θα λάβει μέρος στο Μαραθώνιο της ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, που θα γίνει στις 25 Μαρτίου. Συνοδός του θα είναι ο επίσης αθλητής (Υπέρ-Μαραθωνοδρόμος) Παύλος Διακουμάκος.

Στην εκδήλωση της Αθήνας παραβρέθηκε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γεώργιος Γιατρουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κ. Δημόπουλος, η Β΄ Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ κ. Παχατουρίδου, ο Πρόεδρος της AIMS . Πάκο Μποράο, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Αθήνας κ. Αραμπατζή, ο πρεσβευτής της φλόγας του Μαραθωνίου κ. Σπύρος Ζαγάρης, η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου κ. Μαρία Πολύζου. Στον Ημιμαραθώνιο ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Ευάγγ. Βασιλείου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ