Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ τίμησε τον Δ. Μελισσανίδη σε μια μοναδική εκδήλωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κεντρικό πρόσωπο το Δημήτρη Μελισσανίδη διεξήχθη απόψε Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου η σπουδαία εκδήλωση για την «Αγια-Σοφιά» που διοργάνωσε η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία με την ευκαιρία της κοπής πίτας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με την βράβευσή του στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ στη Νέα Ιωνία μίλησε για το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια δηλώνοντας: «Έχουμε μεγάλο δρόμο για το γήπεδο, απαιτείται ενότητα και αγώνας». Επίσης αναφέρθηκε στην έναρξη των έργων για την «Αγιά Σοφιά», ζήτησε ενότητα και αγώνα από όλους, τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος για το όνειρο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
Συνεχίζοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέφερε
«Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο σας, η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και αθλητισμός, είναι Ιστορία και πολιτισμός. Είμαστε στη Νέα Ιωνία, μια προσφυγική γειτονιά, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το γήπεδο της ΑΕΚ που έχτισαν πρόσφυγες με προσωπική τους εργασία, εκεί όπου θα μπουν τα θεμέλια της Αγια-Σοφιάς. Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας, απαιτείται ενότητα και αγώνας. Εδώ είμαστε ενωμένοι για να αγωνιστούμε, για να πάρει η ΑΕΚ τη θέση που της αξίζει. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει αυτούς που μας βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή, όπως τον κύριο Σπίρτζη και συγχαρητήρια που τον βραβεύετε. Για αυτούς που προσπάθησαν να μας στερήσουν αυτό που δικαιούμαστε δεν θέλω να πω λέξη, θα τους κρίνει η Ιστορία. Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε, πάντα επιτυχίες στο έργο σας», ανέφερε .

Παράλληλα, τιμήθηκε ο υπουργός κος Χρήστος Σπίρτζης για την σημαντική βοήθεια στην ολοκλήρωση του ονείρου, καθώς και τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου, τον κο Κικίλια και τον Πύρο Δήμα ο οποίος για πολύ σημαντικό λόγο δεν παραβρέθηκε και την πλακέτα του παρέλαβε ο έφορος της άρσης βαρών ΑΕΚ κος Νίκος Καραμπουρνιώτης.

Ανδριόπουλος: «Το γήπεδο και η υπογειοποίηση θα αλλάξουν όλη την πόλη»

Ο project manager της Αγιά Σοφιάς, Δημήτρης Ανδριόπουλος στο λόγο του στην εκδήλωση Λέσχη ΑΕΚ Ιστορίας και Πολιτισμού, τόνισε ότι το γήπεδο και η υπογειοποίηση θα αλλάξουν όλη την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αναλυτικά η ομιλία του Δημήτρη Ανδριόπουλου:

«Η έλλειψη του γηπέδου πλήγωσε τα συναισθήματα του κόσμου της ΑΕΚ. Μαζί με το Δημήτρη Μελισσανίδη καταστρώσουμε το 2013 ένα πλάνο που ως κύριους άξονες είχε τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την ανυποχώρητη στάση σε όλα τα εμπόδια. Και αυτό το πλάνο αποδίδει. Ευχαριστούμε τον κ. Σπίρτζη για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και για την άδεια». Πρόσθεσε εν συνεχεία

«Μου κάνει εντύπωση που δεν είναι εδώ οι δήμαρχοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας. Και δεν το λέω ειρωνικά. Το γήπεδο και η υπογειοποίηση θα αλλάξουν όλη την πόλη. Η Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνει ξανά το επίκεντρο. Το γήπεδο θα εκτοξεύσει και την ομάδα. Ο Δήμος ακόμα δεν έχει γνωμοδοτήσει για ζητήματα που αφορούν την πόλη του. Και ας είναι κάτι που δεν επηρεάζει πλέον, αφού εμείς προχωράμε το project κανονικά».

Σπιρτζής: «Αφιερώνουμε τις όποιες ενέργειες στον κόσμο της Προσφυγιάς»

Ο κ. Σπίρτζης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ στα παιδικά του χρόνια στην Καλογρέζα και τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Αφιερώνουμε όλη την προσπάθεια που έγινε σε αυτό τον κόσμο της προσφυγιάς που στηρίζει στη Νέα Ιωνία και στη Νέα Φιλαδέλφεια εδώ και δεκαετίες την ΑΕΚ. Να ευχηθούμε να γίνει πολύ γρήγορα το γήπεδο και να μου επιτρέψετε να συγχαρώ και τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να τεκμηριώσουμε τις αποφάσεις και σε κάποιους έχουν γίνει και μηνύσεις για το λόγος αυτό. Συγχαρητήρια σε όλους και ένα ευχαριστώ».
Συνεχίζοντας την ομιλία του είπε
«Και να ζητήσω και μία χάρη από τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είναι τρεις οι γειτονιές όπου έγινε μπλόκο από τους Γερμανούς: η Κοκκινιά, η Καισαριανή και η Καλογρέζα. Στο μουσείο μικρασιατικού Ελληνισμού που θα υπάρχει στο γήπεδο, καλό είναι να γίνεται αναφορά και στη σύγχρονη ιστορία των προσφύγων σε αυτά τρία μπλόκα που έγιναν στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κος Ασλανίδης παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και αθλητές της ΑΕΚ από το Δ.Σ. της ερασιτεχνικής ΑΕΚ οι κοι Σταμάτης Παπασταμάτης, Αντώνης Κατωπόδης, Λευτέρης Αρχόντης, ο Αντιπεριφεριάρχης κος Σπ.Τζόκας οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος και Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας κος Γιώργος Αράπογλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης η υποψήφια δήμαρχος Νέας Ιωνίας και Δέσποινα Θωμαίδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης κος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και πολλοί άλλοι παράγοντες της πολιτικής, πολιτιστικής και αθλητικής ζωής. Εξαιρετικό χαιρετισμό έδωσε ο οικοδεσπότης και πρόεδρος της Ενωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κος Χάρης Σαπουτζάκης. Αίσθηση προκάλεσε το video των βετεράνων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ που προβλήθηκε για την ιστορία του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το οποίο είχε την σκηνοθετική επιμέλεια του Άρη Τσιμόγιαννη. Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων «Γιώργος Λεβιθόπουλος» με αυθεντικά σπάνια έγγραφα από τη Μικρά Ασία και τον Πόντo.

φωτογραφίες

   

   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ