Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος: Έκλεψε τις εντυπώσεις στο Μιλάνο η αθλήτρια του Α.Γ.Σ. “Ανατολή” Τάνια Γούπου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 3 Απριλίου διεξήχθη στο Μιλάνο της Ιταλίας ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος, στον οποίο έλαβε μέρος η πρωταθλήτρια του Συλλόγου ΑΓΣ «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας Τάνια Γούπου.

Ήταν η πρώτη συμμετοχή της σε Μαραθώνιο Δρόμο και εστέφθη με απόλυτη επιτυχία, αφού τερμάτισε ακμαία, επιτυγχάνοντας επίδοση που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της. Πέτυχε καθαρό χρόνο 3:18.17.

Η διαδρομή του αγώνα διήλθε από πολλά ιστορικά σημεία της πόλης ( Porta Venezia, Duomo di Milano, από την Σκάλα του Μιλάνο, το γήπεδο San Siro κλπ.). Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά καλές για ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ.

Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η εμπειρία αυτή με δίδαξε ότι για να τερματίσει κανείς ένα Μαραθώνιο δεν χρειάζεται δυνατό κορμί ή τουλάχιστον μόνο δυνατό κορμί. Το δυνατό σώμα θα σε οδηγήσει μέχρι το 30ό χλμ. Από εκεί και πέρα το μυαλό, η ψυχή και το πνεύμα αναλαμβάνουν δράση και είναι αυτά που θα σε οδηγήσουν στην πολυπόθητη γραμμή του τερματισμού. Ο Μαραθώνιος είναι ένα σχολείο. Σου διδάσκει με τον πιο άμεσο και αποδοτικό τρόπο το σεβασμό, τη σύνεση, την πειθαρχία και τη μετριοφροσύνη. Από τις πιο “έντονες” εμπειρίες, όχι μόνο στην αθλητική μου πορεία αλλά και σε ολόκληρη τη ζωή μου…»

 

 

Στον ίδιο αγώνα έλαβε μέρος και τερμάτισε ο επίσης αθλητής του Συλλόγου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΪΜΑΝΙΔΗΣ, σε χρόνο 3:28.44.

Στο Μαραθώνιο τερμάτισαν 6.549. Νικητής ήταν ο Κενυάτης TITUS KIPRUTO με χρόνο 2:05.05 και στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Κενυάτισσα VIVIAN JERONO KIPLAGAT με χρόνο 2:20.18

Μεγάλη υπήρξε η Ελληνική παρουσία στον Μαραθώνιο του Μιλάνου. Τερμάτισαν συνολικά 63 άνδρες και γυναίκες. Την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο αθλητής ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ : 2:38.38.

 

 

Το Δ.Σ. συγχαίρει την Τάνια Γούπου για το μεγάλο επίτευγμά της και της εύχεται να έχει και στο μέλλον παρόμοιες επιτυχίες και συνεχή βελτίωση των επιδόσεών της. Τώρα που ξεκίνησε αυτό το υπέροχο ταξίδι «της συμμετοχής σε Μαραθώνιους», να θυμάται ότι η κάθε συμμετοχή θα είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία. Συγχαρητήρια δίνει και στον προπονητή της Άγη Πίσχο, καθώς και στον αθλητή Δημήτρη Σεϊμανίδη, ο οποίος διαθέτει ήδη εμπειρίες από συμμετοχές στις μεγάλες αποστάσεις.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ