Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Α.Γ.Σ. Ανατολή: Μία θερμή υποδοχή για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες του βάδην

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας υποδέχθηκε την Ελληνική αποστολή κατά την επιστροφή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την Κυριακή 8 Αυγούστου.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Πρόεδρο Ευάγγ. Βασιλείου, το Γενικό Αρχηγό Αναστ. Θεοδωρογιάννη (συνοδευόμενο από τη σύζυγό του Χριστίνα), το μέλος Κώστα Τσαγκαράκη και τις αθλήτριες Αναστασία και Κορίνα Θεοδωρογιάννη,

Με τα βλέμματα στραμμένα προς την έξοδο Β του αεροδρομίου, όλοι με αγωνία ανέμεναν να δουν και στη συνέχεια να αγκαλιάσουν τις αθλήτριες: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Παναγιώτα Τσινοπούλου, τους προπονητές τους κ. Κεφαλλόπουλο και κ. Δεληγιάννη, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Δημάκο.

Στην αίθουσα υποδοχής παρευρίσκοντο: η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΒΕΛΟΣ Παλ. Φαλήρου κ. Μασούρας και η κ. Βάσω Παναγιωτοπούλου η οποία είχε φέρει τρία ασημένια στεφάνια ελιάς, για να τα προσφέρει στις τρεις αθλήτριες.

Πρώτη βγήκε η πρωταθλήτρια του Συλλόγου “Ανατολή” Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία παρά την κόπωση από το πολύωρο αεροπορικό ταξίδι, φεγγοβολούσε από χαρά, γιατί επέστρεφε στην Αθήνα, με «το έπαθλο» της συμμετοχής και του τερματισμού στο επίπονο αγώνισμα των 20.000 μ. βάδην των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολούθησαν: η Ολυμπιονίκης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Παναγιώτα Τσινοπούλου, περιχαρείς και φορτωμένες από τις αναμνήσεις της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και οι τρεις αθλήτριες είχαν να εξιστορούν τις περιπέτειες της παραμονής τους στις απομονωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, μακριά από το Τόκιο, και στη συνέχεια τον αγώνα τους, ο οποίος είχε πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αρκετά απρόοπτα. Και οι τρεις κατάφεραν όμως και νίκησαν τους προσωπικούς τους πειρασμούς και τερμάτισαν. Τη μεγαλύτερη επιτυχία (φυσικά) είχε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία, αφού διαχειρίστηκε ορθά τις δυνάμεις της τερμάτισε 8η και έγραψε το όνομά της στις σελίδες των Ολυμπιονικών.

Η πρωταθλήτρια του Συλλόγου “Ανατολή” Κυριακή Φιλτισάκου εξομολογήθηκε πως την ημέρα του αγώνα είχε την αυξημένη αγωνία και μεγάλο άγχος για την πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έδειξε όμως εγκράτεια, υπομονή, ορθή αναπλήρωση υγρών και τροφοδοσίας και με πολλές δυνάμεις, μετά το 8ο χλμ. δυνάμωνε το ρυθμό της και ξεπερνούσε τη μία μετά την άλλη τις αθλήτριες που προπορεύονταν. Κατόρθωσε να τερματίσει στην 29η θέση, τελείως ακμαία, όπως μας περιέγραψε, «σαν να είχε κάνει μία καθημερινή προπόνηση». Αυτό της έδωσε νέες δυνάμεις και αναπτέρωσε το ηθικό της. Τώρα βλέπει πλέον με αισιοδοξία τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ