Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2023: Νικητής με νέο ρεκόρ ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο στην Κλασική Διαδρομή – Πρώτος Έλληνας ο ο Παναγιώτης Καραΐσκος

Δημοσιεύθηκε

στις

O Έντουιν Κίπροπ Κίπτο αναδείχθηκε νικητής στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς έκανε νέο ρεκόρ με χρόνο 2:10.34 και τερμάτισε πρώτος στην Κλασική Διαδρομή.

Με τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου να επιστρέφουν στην Αθήνα για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, ο αγώνας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο κατέρριψε το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ, που κατείχε από το 2014, ο Κάντι Φέλιξ Κίπτσιρτσιρ, με χρόνο 2:10:37.

Ο Κενυάτης δρομέας κατάφερε να αφήσει πίσω του τους Κιλίμο και Μουκιτίρα, ανεβάζοντας ρυθμό στο ύψος του Νομισματοκοπείου και φθάνοντας μακράν πρώτος στο Παναθηναϊκό στάδιο για τον τερματισμό. Οι δύο αντίπαλοί του αντίθετα, μπήκαν μαζί στο Καλλιμάρμαρο και τερμάτισαν αμφότεροι σε χρόνο 2:12.35.

Μετά τον τερματισμό του, ο Κίπτο ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα».

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ολοκληρώνοντας την Κλασική Διαδρομή με χρόνο 2 ώρες, 22 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

Στο πλαίσιο του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τον Παναγιώτη Καραΐσκο να κατακτά τη νίκη και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, αφήνοντας πίσω του τον Μπάμπη Πιτσώλη.

Ο περσινός νικητής (είχε κάνει χρόνο 2:23:43) έμεινε αυτή τη φορά στη δεύτερη θέση, με τον Καραΐσκο να τον περιμένει όμως για να τον αγκαλιάσει στον τερματισμό, σε μία φοβερή στιγμή για το ευ αγωνίζεσθαι στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ