Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ανασκόπηση 2014:Τα φώτα σε δύο ομάδες των νοτίων προαστίων

Δημοσιεύθηκε

στις


Αήττητος και τροπαιούχος αναδείχθηκε ο Α.Ο. Τράχωνες Αλίμου που με σπαθί του το Μάιο αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Γ΄ Εθνική και πήρε το εισιτήριο για την Football League. Σε αυτή την κατηγορία οι κυανόλευκοι των νοτίων προαστίων (που ιδρύθηκαν το 1957) έχουν φέτος να αντιμετωπίσουν ομάδες-θηρία για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου μας.
Aς δούμε, όμως, με τη σειρά την πορεία του συλλόγου του Αλίμου, που ξεκίνησε αθόρυβα παίρνοντας μέρος στον έκτο όμιλο με αντιπάλους ομάδες από την Αθήνα αλλά και την Κρήτη. Σε σύνολο δεκαπέντε σωματείων στο τέλος οχτώ θα έπαιρναν την άγουσα για τα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά η ομάδα του Αλίμου κοίταζε ψηλά. Πανελευσιανιακός, Ιωνικός πρόβαλαν σαν μεγάλα φαβορί, αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν ένα σύνολο που αρίστευε. Κοντά στην ήττα έφτασε στη Ν. Ιωνία, αλλά έφυγε από εκεί με το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ με προπονητή τον Ηλία Καλοπίτα και πίστη στις δυνατότητες συνέχισε σε μια φρενήρη πορεία φτάνοντας τις 19 νίκες και τις εννέα ισοπαλίες και έχοντας την καλύτερη επιθετική συγκομιδή με 59 τέρματα πήρε το πρωτάθλημα. Την τελευταία αγωνιστική ζήσαμε ένα θρίλερ που παιζόταν σε πέντε γήπεδα όπου κρίνονταν ο πρωταθλητής αλλά και οι ομάδες που θα έπαιρναν τον δρόμο του υποβιβασμού(!). Ο Άλιμος στον επίλογο έδινε αγώνα στο Ηράκλειο της Κρήτης κόντρα στον Π.Ο. Ατσαλένιο που ήθελε μόνο νίκη για να σωθεί και δέκα λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι έχανε με σκορ 2-1. Ωστόσο, με δύο γκολ κατάφερε πρώτα να  ισοφαρίσει και στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη με σκορ 3-2 και να δώσει τροφή στο θρίλερ καθώς στην Ελευσίνα ο αγώνας των γηπεδούχων με τον Ατρόμητο Πειραιά είχε κριθεί και οι γηπεδούχοι πανηγύριζαν και περίμεναν το τέλος. Στο άκουσμα της νίκης του σωματείου του Αλίμου είχαμε σκηνές αρχαίας τραγωδίας που λίγο ενδιέφεραν την ομάδα των νοτίων προαστίων που πανηγύριζε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Football league. Μετά την εκτόξευση η…. προσγείωση Ανεπιτυχή αποτελέσματα που έφεραν κλυδωνισμούς είχε ο Α.Ο. Τ. Αλίμου στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, αλλά οι ομάδες που τώρα αντιμετωπίζουν έχουν όνομα βαρύ σαν ιστορία (όπως λέει και το τραγούδι), ενώ η δαμόκλειος σπάθη του υποβιβασμού είναι στον αέρα. Η φυγή του Ηλία Καλοπίτα έφερε στην θέση του προπονητή τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο αλλά τα άσχημα αποτελέσματα οδήγησαν τους διοικούντες στην αντικατάσταση του από το Πέτρο Δημητρίου. Η μετακόμιση της ομάδας σαν γηπεδούχος στην Καισαριανή, καθώς το γήπεδό της δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και σίγουρα έχει σημασία καθώς η έδρα έχει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση -σωτηρίας. Η ομάδα δείχνει τώρα να συνέρχεται και μόλις την προηγούμενη αγωνιστική πήρε την πρώτη της νίκη στο Ρέθυμνο επί της Επισκοπής με σκορ 2-0, που είναι ένεση ηθικού για τη δύσκολη συνέχεια καθώς είναι στην ένατη θέση ανάμεσα σε δεκατρείς ομάδες.

Η νεοφώτιστη Αργυρούπολη κυνηγάει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική     
Να δώσει χρώμα στα Νότια προάστια επιχειρεί εδώ και μήνες ο νεοφώτιστος στην μεγάλη κατηγορία των πρωταθλημάτων της Αθήνας Γ.Σ. Αργυρούπολης που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Αθήνας. Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1983 και δίνει ιδιαίτερη σημασία στις υποδομές με τις ομάδες Ακαδημιών έχει μπει ανάμεσα σε ισχυρούς και τους ανταγωνίζεται στα ίσια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανείς δεν περίμενε πως οι πορτοκαλί θα μπορούσαν να τους μπουν στο μάτι αλλά αυτοί το έκαναν και συνεχίζουν. Σε ένα όμιλο με ομάδες όπως ο Α.Ο. Αιγάλεω, ο Α.Ο. Αγ. Παρασκευή, ο Χαραυγιακός, η Δόξα Βύρωνα και ο Ο.Φ. Χολαργού ο Γ.Σ. Αργυρούπολης καταφέρνει να ρίχνει τα φώτα πάνω στα κατορθώματα γιατί περί αυτών πρόκειται των ποδοσφαιριστών της. Η ομάδα τον περασμένο Μάιο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην δεύτερη κατηγορία της ΕΠΣΑ και οι άνθρωποί της αθόρυβα έκαναν τα σχέδια τους για τη νέα σεζόν που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο. Να υπογραμμίσουμε πως στο έμψυχο δυναμικό του Γ.Σ. Αργυρούπολης βρίσκονται δικά του παιδιά που προέρχονται από την καλή δουλειά που γίνεται στα οχτώ τμήματα υποδομής που το σωματείο διατηρεί. Το μεγάλο βήμα που θέλουν να κάνουν οι διοικούντες και οι ποδοσφαιριστές με το εγχείρημα ανόδου στις Πανελλήνιες κατηγορίες θα είναι το πρώτο και αν επιτευχθεί θα αποτελεί ένα θρίαμβο της προσπάθειας ενώ σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που γίνεται καθώς με συνετή διαχείριση και χωρίς μεγάλα λόγια κυνηγούν την υπέρβαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ