Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ένα σωματείο στίβου με πολλαπλές δράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, πιστό στις παραδόσεις, τήρησε και αυτή τη χρονιά το έθιμο και έκοψε την πίτα του παρουσία άνω των 250 μελών, αθλητών, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, καθώς και φίλων του Συλλόγου.
Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία του Συλλόγου, αποτελούμενη από 40 αθλητές και αθλήτριες, που με λιγοστές δοκιμές παρουσίασαν τέσσερα τραγούδια και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παριστάμενους. Οι παιδικές αγνές φωνές έδωσαν το χρώμα και την αισιοδοξία για την νέα χρονιά. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μέσα από διαφάνειες και φωτογραφικό υλικό όλο το έργο και οι δραστηριότητες του Συλλόγου, που ήταν και αυτή τη χρονιά και πολλές και ουσιώδεις και εποικοδομητικές. Ο Σύλλογος προσπαθεί να μην είναι μόνο ένα σωματείο στίβου, αλλά και ένας κοινωνικός οργανισμός, που αφουγκράζεται την κοινωνία και παρεμβαίνει με όλες του τις δυνάμεις.

Βραβεύσεις

Μετά την προβολή των δράσεων ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας από τους ιερείς: Πανοσιολογιότατο πατέρα Κωνσταντίνο Ψαλτάκη και Αιδεσιμότατο πατέρα Σωτήριο Κωστόπουλο. Στη συνέχεια κομμάτια της πίτας του Συλλόγου έκοψαν με σειρά οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας, των φορέων και συλλόγων του Δήμου, αλλά και από περιοχές εκτός του Δήμου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις βραβεύσεις προσώπων της κοινωνίας, που κατά το ΔΣ του Συλλόγου αξίζουν την ιδιαίτερη τιμή. Το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε και βράβευσε: τον κ. Βασίλειο Χαλά, παλαιό αθλητή και προπονητή της ΑΕΚ, καθηγητή μέσης εκπαίδευσης και των ΤΕΦΑΑ Αθήνας, για τη δωρεά αθλητικού υλικού γυμναστικής και ενδυνάμωσης μεγάλης αξίας. Ακολούθως βράβευσε δύο Μαραθωνοδρόμους: τον Χάρη Λυσαρίδη, για την ιδιαίτερη νίκη που πέτυχε κατά τη συμμετοχή του στον 31ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Η νίκη του αυτή έγκειται στο ότι έτρεξε όλο το Μαραθώνιο βοηθώντας το συναθλητή του, Μαραθωνοδρόμο της ζωής και του αθλητισμού, Αλέξανδρο Κρητικό, που έλαβε μέρος με το αναπηρικό του αμαξίδιο, καθόσον είναι τετραπληγικός, πάσχων από νωτιαία μυϊκή ατροφία. Ο Χάρης Λυσαρίδης είναι ένα πρότυπο αθλητή και Μαραθωνοδρόμου, που έδωσε ένα ύψιστο παράδειγμα φιλαλληλίας και υψηλών ιδανικών. Βράβευσε επίσης τον Αλέξανδρο Κρητικό, ο οποίος για πρώτη φορά συμμετείχε στο Μαραθώνιο, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο και δυσκολία, δείχνοντας σε μας «τους αρτιμελείς» τη δύναμη και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, κάνοντας όλους τους παρευρισκόμενους να τον θαυμάσουν για τον υπέροχο άθλο του και να του ευχηθούν κάθε επιτυχία στη ζωή του και στις σπουδές του. Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής της 3ης Λυκείου και θέλει να σπουδάσει σε σχολή σχετική με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Μετά τις βραβεύσεις των προσώπων της κοινωνίας, ο Σύλλογος βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες που πέτυχαν στα Α.Ε.Ι. Για της φετινές βραβεύσεις είχαμε: το Γιάννη Ντρίγιο, τη Σοφία Τσιλιγκίρη, τη Χριστίνα Μπαρμπάκου, το Χρήστο Παπασωτηρόπουλο, την Πόλη Βαρελοπούλου, την Εύη Σταμογιώργου και τη Βιβή Σταμογιώργου. Ο Σύλλογος έκλεισε τις τιμητικές βραβεύσεις με την απονομή των βραβείων στους αθλητές του που πέτυχαν μέχρι και 6η Πανελλήνια νίκη: Τάνια Γούπου, Οξάνα Κορένεβα, Κλίντι Μαλάϊ και Ανθούλα Μιχελή.
Σ’ αυτό το σημείο ολοκληρώθηκε η τελετή της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Ο Σύλλογος έκανε δύο κληρώσεις: μία για ένα παιδί της παιδικής χορωδίας, που πήρε μία ωραία γλάστρα (προσφορά του Ανθοπωλείου της κ. Βασιλάτου – Χαρμανίδου στον Περισσό) και μία κλήρωση για ένα χρηματικό δώρο από την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας. Τυχερές ήταν κατά σειρά οι αθλήτριες: ή Ίριδα Σαντοριναίου και η Άννα Καρανίκα.

Παρουσίες

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος κ. Γκότσης (με τη σύζυγό του), ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Μαΐστρος, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ. Μανούρης και κ. Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσομπάνογλου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωστάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Κυριακόπουλος, κ. Κωστιδάκης, κ. Λαζαρίδης, κ. Κουλούρης, κ. Θωμαΐδου. Παρών και ο μέγας χορηγός της βασιλόπιτας κ. Γιώργος Στεργίου με το φίλο τού Συλλόγου κ. Πάνο Παλυβό. Ο παλαιός πρωταθλητής και «θρύλος των στηπλ» κ. Γ. Παπαβασιλείου καθώς και ο τυφλός Παρολυμπιονίκης του Μαραθωνίου και μέλος τού Συλλόγου κ. Σιούτης. Επίσης παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ