Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ένας φύλακας μετράει τα άστρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγωνίζεται σε μία θέση που έχει την ίδια σημασία σε μία ομάδα όπως αυτή του σκόρερ. Αναφερόμαστε στον 24χρονο τερματοφύλακα του Α.Ο. Νέας Ιωνίας  Κώστα Παναγιωτόπουλο που φέτος με την απόδοσή του και τις εμφανίσεις που έκανε καθιερώθηκε κάτω από τα δοκάρια της εστίας των Ιωνιωτών.

Σεμνός από τη φύση του σαν άνθρωπος ο Παναγιωτόπουλος προέρχεται από τις γειτονιές της προσφυγικής πόλης ξεκινώντας να παίζει στους δρόμους και τους ελεύθερους χώρους της. Χαρακτηριστικό στοιχείο του χαρακτήρα του η επιμονή και η υπομονή που τον έφερε βασικό στην μεγάλη ομάδα της πόλης κάνοντας τον προπονητή της Γιώργο Τσαμόπουλο να τον εμπιστευτεί ανεπιφύλακτα σε μία πολύ δύσκολη σαιζόν που οι μισές ομάδες του ομίλου της Γ΄ Εθνικής που παίρνουν μέρος οι Ιωνιώτες λόγω αναδιάρθρωσης να υποβιβάζονται. Μιλήσαμε με τον Κώστα Παναγιωτόπουλο ρωτώντας  τον για την φετινή σεζόν αλλά για την ως τώρα πορεία του στο λαοφιλές άθλημα και αυτός βάζοντας πάνω από όλα τη λέξη δουλειά απάντησε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις μας δείχνοντας πτυχές της προσωπικότητάς του.  
                                            
Ποια ήταν η ομάδα που έκανες την αρχή;                   
Σαν τερματοφύλακας άρχισαν να αγωνίζομαι στη δεύτερη τάξη του γυμνασίου στα 14 καθώς μου άρεσε πάντα η θέση.  Ξεκίνησα στην Α.Ε. Ελευθερούπολης και στα 17 αγωνιζόμουν στο εφηβικό και συμμετείχα στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας των κιτρινόμαυρων στην Β΄ κατηγορία της ΕΠΣΑ. Την επόμενη σαιζόν ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία και για δύο σαιζόν έπαιξα βασικός στοιχείο που με βοήθησε στο έπακρο καθώς στη θέση του τερματοφύλακα φυσικά παίζει ρόλο η προπόνηση αλλά οι συνθήκες αγώνα στα  παιχνίδια είναι απαραίτητο συστατικό για να δείξεις τα προσόντα σου και αυτά που σε βοηθούν καθώς ο συναγωνισμός για τη θέση είναι μεγάλος.   
                               
Πόσα χρόνια ανήκεις στον Α.Ο. Νέας Ιωνίας;        
Μετά την Α.Ε. Ελευθερούπολης πήγα στον Παναυπλιακό για δύο σαιζόν ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο ανήκω στον Α.Ο. Νέας Ιωνίας καταφέρνοντας φέτος παρά τις δυσκολίες του καλοκαιριού και δουλεύοντας να παίξω βασικός. Την προηγούμενη σαιζόν δεν αγωνίστηκα αλλά το γεγονός δεν με πτόησε καθώς χρειαζόταν να προσπαθήσω περισσότερο για να τα καταφέρω. Φυσικά αυτό δεν ήταν εύκολο καθώς έχω άξιους συναγωνιστές στη θέση αλλά και η έλευση του ειδικού κ. Μαυρίδη με βοήθησε να προσπαθήσω γιατί μόνο έτσι μπορείς να τα καταφέρεις.        
                        
Παίζεις σε μία σεζόν που τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολα καθώς χρειάζεται πορεία πρωταθλητισμού για σωτηρία με τις μισές ομάδες να υποβιβάζονται. Πόσο δύσκολο είναι και πως το αντιμετώπισες;         
Προσωπικά στην αρχή της σεζόν υπήρχε πρόβλημα καθώς μου προτάθηκε να παίξω δανεικός σε ομάδα της περιοχής που παίρνει μέρος στην ΕΠΣΑ αλλά πίστευα σε μένα και είπα θα μείνω έστω και αναπληρωματικός. Ο τραυματισμός του Αντώνη (Λυκούρης) με έφερε κάτω από τα δοκάρια και όπως κάθε αθλητής έτσι και εγώ χρειάστηκε να δείξω ότι αξίζω για να παίξω. Από τη στιγμή που ξέραμε ότι οι μισές ομάδες θα έπεφταν ήταν βουνό που χρειαζόταν να ανέβουμε.   
                   
Ποιες ήταν οι πιο δύσκολες αγωνιστικές καταστάσεις και αντίπαλοι που βρήκες μπροστά σου;                    
Σε όλα τα παιχνίδια χρειάζεται να έχεις αυξημένη προσοχή και απόλυτη συγκέντρωση αλλά υπήρχαν αγώνες που η ένταση για μένα ήταν στο κατακόρυφο και με τη λήξη τους χρειαζόταν χαλάρωση για να συνέλθω. Δεν αναφέρομαι σε αναμετρήσεις με δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά κόντρα σε ομάδες που είχαν ρυθμό και αγωνιστική ποιότητα όπως π.χ. ο Ατσαλένιος και οι Τράχωνες που με όμορφο στρωτό ποδόσφαιρο προσπαθούσαν από τα πλάγια να δημιουργήσουν χώρους και φάσεις και γκολ. Σε αυτά τα παιχνίδια γνώρισα και την μεγαλύτερη πίεση σε ένα πρωτάθλημα με πολύ καλές ομάδες και ιδιαίτερο όνομα στις Εθνικές κατηγορίες.                       

Είσαι προσωπικά ευχαριστημένος από τον εαυτό σου και την απόδοσή που είχες;   
Όταν μία ομάδα λειτουργεί σωστά τότε κερδίζω και εγώ. Στο ξεκίνημα προσπάθησα να προσαρμοστώ κόντρα σε ιδιαίτερους και ικανότατους αντιπάλους με μεγάλη πείρα και ταλέντο να αξιοποιούν τα προσόντα τους. Από τη μεριά μου ζητούσα ευκαιρίες να παίξω και όταν μου δόθηκαν προσπάθησα για το καλύτερο. Επαναλαμβάνω πως κάθε αγωνιστικό στοιχείο είναι πολύτιμο καθώς στην προπόνηση δουλεύεις και στους αγώνες χρειάζεται να δείξεις τα αποτελέσματα γιατί η ευθύνη είναι μεγάλη και μόνο έτσι καθιερώνεσαι’.        
            
Το αγωνιστικό σου στυλ και το σώμα σου για τους παλιότερους θυμίζει Μίμη Αργυρόπουλο του φημισμένου Ικάρου αφού είσαι ψηλός με μακριά χέρια και ιδιαίτερη ευλυγισία. Πόσο σε βοηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά που διαθέτεις;                    
Ευχαριστώ και είναι τιμή το μέγεθος της σύγκρισης αλλά σας είπα πως όλα είναι θέμα δουλειάς, επιμονής στο στόχο και υπομονής για να φτάσεις σε αυτόν. Βοηθήθηκα τόσο από τον Λυκούρη όσο από τον προπονητή μας, τους συνεργάτες του αλλά και τους συμπαίκτες μου,σ τους οποίους ευχαριστώ όλους πολύ για αυτό όπως και τους ανθρώπους της διοίκησης που με εμπιστεύτηκαν.                       
          
Τώρα πως το βλέπεις η ομάδα θα σώσει την παρτίδα της κατηγορίας;       
Κοίταξε τίποτα δεν είναι εύκολο όπως δεν ήταν και στην διάρκεια της σαιζόν. Εμείς χρειάζεται για να είμαστε σίγουροι να κερδίσουμε στον Βύρωνα την αξιόμαχη Δόξα που δεν θα παραδοθεί. Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων θα τα μάθουμε όταν τελειώσει το δικό μας παιχνίδι. Πιστεύω πως είναι στο χέρι μας να σωθούμε.

Σύμφωνα με το σχέδιο της αναδιάρθρωσης που προχωρά κανονικά πως βλέπεις την επόμενη σεζόν που θα φτιαχτεί ένας όμιλος με Αθηναϊκές και Κρητικές ομάδες;             
Θα είναι το ίδιο δύσκολος με την φετινή σεζόν καθώς στις καλές του ομίλου μας θα προστεθούν του έκτου με συλλόγους όπως π.χ. η Α.Ε. Κηφισιάς, η Τριγλία Ραφήνας, ο Ηρόδοτος που είναι σύνολα που θα διεκδικήσουν άνοδο. Περιττεύει να πω περισσότερα για την δυναμικότητα τους και την προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλει η ομάδα μας για κοντράρει τόσο δυνατούς αντιπάλους.

Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα;
H εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ήταν στοιχείο που ανεπιφύλακτα με βοήθησε και θα συνεχίσω να δουλεύω γιατί μόνο έτσι θα ευχαριστήσω όλους όσους πιστεύουν σε εμένα. Είναι η πρώτη συνέντευξη και σας ευχαριστώ για αυτό.

                                             
                                                   
                                                                                                                                              
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ